josefineinyazeeland.blogg.se

I den här bloggen får du följa mig, Josefine, på äventyret att vara au pair i Nya Zeeland. Allt från lek med barnen till äventyr, tankar och funderingar. Enjoy!

En sista resa runt NZ

Kategori: Allmänt

Kära vänner, ni ska få höra allt om Dubai och om hemkomsten men tänkte att vi faktiskt kan ta det i kronologisk ordning och äntligen snabbt berätta om min sista resa i Nya Zeeland där jag under en vecka reste runt med Ilona runt de norra delarna av nordön. Så här blir ett oerhört kortfattat inlägg, men hey, lite credit för att jag faktiskt gör det, right? :D
 
På måndag morgon bar det av uppåt från Auckland och morföräldrarna och vi spenderade hela dagen i bilen. Vi stannade dock på den här oerhört vackra stranden och bara njöt, det var äkta livsglädje. Under vägen hann vi även fota en "varning för kiwi fågel skylt", köra igenom ett otroligt vackert landskap och stå under det största kauri trädet som existerar, 51,5 meter totalt, knappt så man syns på bilderna haha. På kvällen kom vi fram till Ahipara där vi bokade hostel för natten. 
 
Dagen efter hade vi bokat in oss på en heldagstur för halva priset upp till Cape Reinga som är den absoluta spetsen på nordön. Det är även där de två världshaven Pacific Ocean och the Tasmian Sea möts, väldigt häftigt och fantastisk utsikt. 
 
På vägen hem sandsurfade vi nerför sanddynerna och när jag faktiskt fick tillgång till en surfbräda istället för pulka var det så här skoj som ni ser på bilden! Och jepp, sand överallt efteråt, men äsch det var det värt!
Vi körde även med bussen på 90 mile beach (ja ni läste rätt och behöver inte läsglasögon än, eller ja, mamma du kanske borde använda dina trots allt) i 100 km/h, en strand som faktiskt klassas som motorväg, konstig känsla helt klart. Så grym dag! 
 
På onsdagen startade vi innan gryningen vid 5 och körde genom soluppgången till Paihia. Där hade vi bokat in oss på en delfintur och hade turen på vår sida och fick se de här helt galet fina delfinerna. Det var så stor skillnad mot de vi såg i Kaikoura som var mycket mindre och inte lika "delfinaktiga" men det här var verkligen de man ser på tv och i disney filmer :)
 
Den stora attraktionen var annars "the Hole in the rock" och är precis vad ni ser på bilden, ett hål. Älskar bilden där vi gör ett mellanrum i mitten för att vi tror att hålet kommer vara där haha. 
Under eftermiddagen stannade vi på ön Russell och gjorde så lite som möjligt innan den sena båten tillbaka där vi mötte upp med en kompis till Ilona, spelade biljard och kunde sova hos deras stora familj, skum känsla men vi sparade pengar vilket är det viktigaste hehe. 
 
Torsdagen blev en riktig bildag när vi körde hela vägen ut till Coromandel. Det här stoppet på vägen var dock inte helt fel! 
Middag? Två liter glass i bilen till en film haha... Fy vad jag mådde dåligt efteråt.. Den natten sov vi i bilen på en campingplats, helt klart en upplevelse som jag är alldeles för gammal för haha, ont i ryggen och dant ja... 
 
Paeroa. Staden som är känt för LP drickan, Lemon and Paeroa, en läsk med smak som citron som är väldigt välkänd i Nya Zeeland och lite av en nationaldryck får jag nog säga. Självklart köpte vi med oss en stor flaska från mataffären under dagens äventyr ;)
 
Först stannade vi vid Hot Water Beach, där jag även var med familjen under julen. För er som inte har lika bra minne som jag (höhö) är det alltså precis vad det låter som, det finns vissa hotspot utmed stranden från jorden där man gräver gropar för att bilda sin egna lilla spapool, ett hårt jobb. Vi valde att bara njuta av att hitta det nära strandkanten och sen bege oss vidare, mycket bättre om ni frågar mig. 
Äntligen kom jag även till Cathedral Cove som vi fick skippa förra gången för att det var en bit att gå. Och ja, ni ser ju själva, det var ju bara hur vackert som helst! 
 
En dag när vi körde neråt till Tauranga och lyxade till det och åt den bästa sushin någonsin, dog lite där asså. Kollade även runt i massa små mysiga butiker, letade souvenirer och hittade födelsedagspresent till pappa. Var ju tvungen att ta vägen om den här skylten! :D På kvällen checkade vi in i Matamata och bodde lyxigt med eget rum. Sjukaste någonsin var att Kristine och Anna från Wellington bodde på samma ställe och skulle göra samma tur dagen efter utan att vi hade någon aning om det, ibland är världen allt bra liten! 
 
 
Jag vet, jag vet, jag är inget Sagan om Ringen fan, har inte sett mer än första filmen som jag knappt kommer ihåg och hade vid den tiden inte sett the Hobbit, men fy fasen vad coolt det var att ha besökt Hobbiton!! En hel värld som har byggts upp för några få sekunder i filmen. "Mossan på trädet" som består av målarfärg med yoghurt, trädet ovanför som har importerats från Taiwan och har över 100 000 fake blad (tror jag det var...) eller om det var trädet som kom någon km bort och hade sågats ner och sen byggts upp igen, en egen öl som vi fick smaka med 1 % alkohol (god måste jag säga) för att skådespelarna skulle kunna dricka det hela dagen under inspelningen och såklart det bästa, huset på bilden!! :D Smått imponerad och helt klart bättre än väntat! 
 
Det var resan och sista vecka i Welly har ni ju fått ta del av innan. Nu måste jag sortera lite bilder innan Dubai kommer. Kanske en snabb bildbomb från Australien också! Den som väntar får se ;)
 

Sydney

Kategori: Allmänt

Ibland kan lite sällskap i form av en underbar vän göra under och jag har haft fantastiska dagar i Sydney och bara njutit, skrattat, pratat alldeles för mycket om allt mellan himmel och jord och bara tagit igen all tid som vi inte hann med i slutet i Wellington. Trodde jag och Matilda hade glidit ifrån varandra lite men nu när vi sågs var det precis så bra som det brukar vara, tänk så fina vänner jag har träffat här borta! 
 
Bodde först två nätter själv i ett 32-bädds rum där någon snodde min kudde, yep, härligt härligt. Åtminstone lite mer plats i väskan nu så jag inte längre behöver sitta på den för att stänga den. 
Träffa en tysk tjej på hostelet och vandrade runt kirng Darling Harbour på torsdagen och njöt av solen. 
På fredag morgon mötte jag upp Matilda, checkade in på YHA och ett dyrare men så mycket bättre hostel och började semestern. Pratade non-stop, började planera veckan, handlade och blev en spontant bra utgång på kvällen. 
På lördagen besökte vi marknader och Matilda shoppade loss och på kvällen åkte vi än en gång till Kings Cross för party med några andra. 
På söndagen blev det sightseeing för fullt med Sydney Harbour Bridge, Operahuset och lite fler marknader och jag blev lite mer kär i Sydney och över hur fint det var! 
På måndagen hade vi bokat in en tur till Blue Mountains som ligger ca 2 h från Sydney och efter massa klydd med buss som aldrig kom och hämtade oss och taxi i raketfart till ett annat ställe kom vi med och hade en underbar dag med australiensiska djur, fantastisk utsikt över Blue Mountains och olika transportsätt, bland annat världens brantaste railway (vad nu det hetter på svenska, järnväg va?) som var 52 grader. Åkte tillbaka med färjan och såg hamnen och skyskraporna i kvällsljuset och njöt av kvällen. Köpte med oss massa glass och kollade film.
På tisdagen mötte vi upp med Erik och åke ut till Manly Beach och såg flertalet regnbågar och bara njöt. Mötte upp med en annan kille också på kvällen och åt malaysiskt (?) och spontan rolig utgång. 
Igår och idag har vädret visat sig från sin sämsta sida efter att ha haft strålande sol de andra dagarna och det har inte blivit mycket vettigt gjort, rätt skönt det också i och för sig. 
 
Sånt här händer nog bara mig dock hah. Skulle byta till det förra hostelet för att det var billigare och gick med all packning dit i spöregn. Kommer dit och inser att det är fullbokat och går hela vägen tillbaka till samma hostel som jag och Matilda bodde på. Bokar två nätter och köper internet, men imorse när jag vaknade och började tänka på Dubai inser jag att något inte stämmer. Kan inte flyga ut vid fredag kväll och komma fram tidig fredag morgon när tidsskillnaden bara är 6 timmar. Har såklart tagit fel på dagarna och flyger ut ikväll, vilken jävla tur att jag kollade biljetten en extra gång säger jag bara. Och så bra gick det med att spara pengarna haha... 
Fyndade åtminstone 2 klockor på Paddys Market idag för mina sista 15 dollar och hoppas nu att inga oupptäckta kostnader tillkommer, mer än 2 glassar på Mc Donald's möjligtvis för 30 cent var hehe, 2 kr, det ni!! 
 
Nu hör ni, det var uppdateringen ni fick innan vi ses i Sverige. Äta lite innan jag tar tåget till flygplatsen och sätter mig på planet mot Dubai och hoppas få bra dagar på egen hand, lite läskigt är det allt, men det ska nog gå bra. Och så SES vi på måndag, skräckblandad förtjusning blandat med sorg kan jag säga, men det ska bli så galet kul att träffa er alla igen, Puss och kram kära ni, wooohooo!

Canberra

Kategori: Allmänt

I thought we could do something different this time and practise the English, since I'm sitting at the library with an English keybord anyway, sounds good right?
A quick update before I'm running out of internet and have to take the bus to Sydney from Canberra.
I've had a really good week with Emily who had planned an amazing trip. The first day we went out to the Great
Ocean Road with the most stunning view ever, google it and you will see! Drove to her dad's friends out on the country and stayed the night, classic fish and ship for dinner and cream soda to drink, tasted exactly like "hallonbatar", the candy you know, sooo yummie and a good coming home feeling.
The next day we drove to Phillip Island and fed kangaroos from our hand and saw penguins in the evening, what a day! On Saturday we had dinner in town in Melbourne with her brother and then it was time for the AFL game - Australian Football League, sooo much fun!! A bit complicated to understand but much easier than rugby and a faster game, and the right team won hehe.
Drove out to the country and stayed at her aunt and uncle and saw wild kangaroos in the backyard (!!) and yesterday we did sightseeing in her hometown Canberra with the Warmemorial and the Parliament house and ate the best burger ever.
On Friday morning Matilda will finally be here, so excited and looking forward to a great week.
Miss Wellington like crazy but also a bit more ready to come home, the hostellife is not too fun ;)
Time to go, but you know what, 12 days left, that's a good feeling.
Miss you all heaps, love to you all!!

Melbourne

Kategori: Allmänt

Melbourne i Australien är platsen jag befinner mig i (på?) just nu och hoppas faktiskt få lite gratis spagetti och köttfärssås till middag snart hehe, tänk vad bra maten har löst sig idag. Fri frukost (vita toast och flingor) ingick också. 
 
Igår var det alltså dagen med stort HEJDÅ som väntade. 
Det är det värsta jag någonsin har gjort. 
De flesta av er vet att jag inte är tjejen som gråter, folk blir snarare frustrerade för att jag inte kan pressa fram en enda liten tår. Igår vet jag inte vad som hände men det var ett vattenfall, herregud, i strida strömmar. 
Morgonen började lugnt enda tills jag hoppade ur bilen för att följa med Oliver till skolan. Där började det och jag fick inte fram mycket vettigt till honom när jag kramade min stora kille en sista gång. Samla mig litegrann i bilen upp till andra skolan och sen började det igen. Jag var en sån jävla mess och det gjorde riktigt ont i hjärtat att säga hejdå till mina små busungar. Torka tårarna, äta sen frukost med Melanie och Olivia som vi var på första dagen jag kom hit (rätt kul ju faktiskt :)) innan flygplatsen väntade. Trodde det skulle gå bättre men nope, tårarna kom igen haha. Som tur var kom Ilona (som jag reste med) på samma flyg och det var bästa supporten nånsin (och hela eftermiddagen på flygplatsen!), grät säkert en fjärdedel av flyget och jag har aldrig upplevt så mycket känslor som när jag kollade ut över Wellington en sista gång. 
Nu fattar jag vad andra snackar om när de säger humörsvängningar, under en kvarts samtal med Amanda hann jag vara allvarlig, skratta, gråta och allt annat man nu kan nämna, nu skrattar jag jag bara åt tanken. 
 
Anyway, kom fram till Melbourne runt 20 på kvällen och efter strul med hur jag skulle komma till hostelet löste det sig väldigt bra till slut och jag la mig helt utmattad i sängen. 
Idag gjorde jag en "fri" guidad tur i Melbourne där man betalar i dricks och sen läst i flera timmar ute i solen. Välbehövligt efter intensiva dagar och en förkylning och ont i halsen som vägrar ge mig sig. 
 
Imorgon träffar jag Emily från Fiji och litar helt på henne vad hon har planerat den närmsta veckan, ska bli galet kuk :D (även fast jag är lite orolig för hur mycket pengar jag kommer spendera haha, hon lever inte backpacker stil på samma sätt...). 
Vi hörs!! 

De sista glimtarna

Kategori: Allmänt

Väskan är så gott som packad. Flygbiljetterna är utskriva. Alldeles för mycket australienska dollar är växlade efter att ha tömt mitt nya zeelänska konto. Ännu ett hejdå idag, imorgon är jag två vänner och familjen kvar, en familj som jag inte trodde kunde få en så stor del av hjärtat, med pojkar som jag har skrattat med, skrikit på, busat med, brottats och kramats och ett hjärta som sväller bara jag kollar igenom scrapbooken jag gjorde till dem. 
Imorgon drar vi av lakanen, rullar ut resväskan ur huset, säger hejdå till pojkarna på skolorna, äter frukost på samma café som familjen tog mig till första dagen i Lyall Bay och lyfter mot först Auckland och senare Melbourne. 
På torsdag träffar jag min australienska vän som jag träffade på Fiji som har planerat så himla mycket roligt att jag faktiskt blir lite exalterad!! Tänk om det fanns fler såna människor! 
 
Nä hörreni, nästa uppdatering får ni allt från landet som börjar på A och ligger 2 timmars tidsskillnad bort. 
 
Tänkte att jag kunde kopiera vad jag skrev på Facebook, bättre formulerat än så blir det inte :)
 
Last night in Wellington and New Zealand before I move on to Australia and Dubai for a few weeks before Sweden... Thanks heaps to everyone who's made this year the best time of my life! Especially a big thanks to the greatest Pearson family whom I will miss more than I thought was possible. 
If home is where your heart is, I now have two homes and a split heart. Love you all! ♥

En sista helg

Kategori: Allmänt

Hej fina. 
Tiden rusar förbi här borta och sista helgen är halvt avklarad. 
Jag har så mycket att berätta, hade en underbar resa med Ilona där jag fick se nya fina platser av Nya Zeeland och bli ännu lite kär i landet, och nu har jag haft en sjukt intensiv vecka med pojkarna som har lov och därmed heldagar plus Melanies bror med fru som hälsade på några dagar, sen Olivia som kom. och dagen efter Jakes bror Sam, fullt hus wooho. 
Har haft en sjukt fin helg so far. Igår var det familjetid på eftermiddagen med stranden, utkiksplats och familjefoto haha och avsluta på ett café med cyklar för barnen. Vilken go familj asså. På kvällen kom 14 tjejer hit för snack och dricka som Melanie hjälpte till att anordna och jag hade en så galet bra avslutning och omringad av så goa tjejer, fick allt tårar i ögonen efter att ha fått ett helt fotoalbum med bilder från året. Rörde oss in till stan för sista utgång och tappade bort varandra direkt såklart haha och folk som stack hem. 
Anyway nu borde jag börja provpacka för att se hur dåligt jag ligger till haha innan jag åker upp till stan en sista gång för lunch med gänget och sen finmiddag ikväll med familjen. Vilken avslutning va!!
 
Jag lovar att bilder och bättre uppdatering kommer snart igen, men nu ska jag leva livet de sista dagarna, om två dagar åker jag, det är så galet att jag inte ens vet var jag ska börja!

Flyttat ut

Kategori: Allmänt

Nu är det verkligen här. Dagarna går att räkna ner, Olivia den nya au pairen kom ikväll och jag har flyttat in i Olivers rum med alla grejer så att hon kan överta rummet och flyttar in i movie rummet imorgon. Imorgon är det torsdag och jag har 5 dagar kvar här borta. 5 dagar. 5 dagar??!!! Allting är bara så jävla himla overkligt. Jag ska inte vara kvar här. Någon annan ska ta hand om Elliot och Leo. Mina barn!? Som inte alls är mina barn. Har bara sagt hej till henne innan hon gick in och la sig så vi får se imorgon, hon verkar trevlig men på ett sätt vill jag bara fly och blunda och hålla för öronen som ett litet barn och samtidigt kul att visa henne runt och ha de bästa dagarna någonsin med familjen och kompisarna. Aja, lite förvirrat i Josses lilla Nalle Puh hjärna för tillfället men de där bitarna ska nog också falla på plats till slut. Ska försöka släppa alla tankar och lägga mig nu, men inte i min säng buuhu, den kommer jag sakna. Mental note. Köp inte 90 säng fler gånger.