josefineinyazeeland.blogg.se

I den här bloggen får du följa mig, Josefine, på äventyret att vara au pair i Nya Zeeland. Allt från lek med barnen till äventyr, tankar och funderingar. Enjoy!

Halloween

Kategori: Allmänt

De två senaste dagarna har jag gått runt i short och linne och smörjt in mig med solkräm. Haft ledigt halva tisdagen som spenderades i stan med Ilona i hamnen och sedan "jobbade" jag och tog killarna till stranden. Då är det tufft att va au pair haha! 
Sol värme och halloween. Kombon känns ju inte slående men pumpan är utskuren, barnen har gått treak or treat och de svart och orangea ballongerna är uppsatta, så får väl helt enkelt säga, happy halloween på er! 
Nu blir det spontanbio med Amanda då Jake fick gratisbiljetter till Alex Cross. 
Avslutar med en bild på the crazy family! 
 

Helgens bravader

Kategori: Allmänt

Fredagkvällen bestod av tacos (äkta svensk fredag!), choklad, lite mer choklad och massa tjejsnack hos Therese med Matilda, Cosi och Linn. Skön fredag. Gps:en vill dock inte laddas längre men jag lyckades hitta rätt till slut och gav mig själv en klapp på axeln.

I lördags var vi på au pair outing och tog färjan till Somes Island som ligger ca 20 ifrån hamnen. En ö som mest består av fåglar och djur och där man måste vara noga med att inte dra dit råttor (ja, vi fick kolla igenom väskorna haha) och kolla så skorna var rena undertill. Ön har tidigare fungerat som karantän för både djur och människor (tyskar) men lyckligtvis är det bara tomma lokaler nu. Satan i gatan vad det blåste under tiden, zombie-hår lagom till halloween. 

Utsikten gick det dock inte att klaga på :)
 
Och såhär glad kan man va när... 
 
... det är dags för fikapaus, mat är ju trots allt det bästa som finns!
 
Det tar endast någon timme att gå runt hela ön, men det var fint. 
 
Dana och jag trotsade blåsten och stod stadigt (?) på övre däck på vägen hem. Flashbacks från när Anton och var små och alltid skulle stå i mitten av bussen och balansera som surfare haha :)
 
På kvällen var jag barnvakt någon timme och fick sällskap av Matilda. På kvällen blev det en sjukt rolig och sen utgång! Slutade tråkigt nog med att Linn fick mobilen stulen... 
 
På söndagen mötte jag upp Ilona och senare Dana (mina två roadtrip-kompanjoner) och vandrade runt i stan och kikade i små roliga butiker. På kvällen tog jag bilen till Linn som fyllde år och bjöds på supergod pizza och tårta. 
 
Vilken bra helg, me like!

Ett dopp

Kategori: Allmänt

Idag på eftermiddagen mötte jag upp Amanda och hennes lilla kille Sam på Botanic Garden. Så skönt att inte vara ensam med pojkarna hela eftermiddagen utan få snacka svenska och träffa folk som kan föra en konversation haha. Vi stod som bäst och kollade på ett vattenfall som rann ut i en damm, pojkarna uppe på en sten nära kanten, när Leo plötsligt hoppar i. Hoppar i. Med vilje. Chocken som slår emot en är inte nådig och när jag ser hans skräckslagna ansikte för att han inte bottnar (eller kan simma förstås) är det inte mycket annat att göra än att hoppa efter honom, fullt påklädd. Som tur är var det inte djupare än att det gick upp till låren, annars hade det varit bye bye till mobil och kamera. En genomdränkt Leo och en halvblöt Josefine. Extrabyxor och strumpor finns alltid till hands (toaletträning, hej hej) och som tur var hade Amanda en extratröja vi kunde låna. Så eftermiddagen bestod av klitch klatch från min sida med blöta skor och byxor och såhär såg hopparen ut..

Höjden av klumpighet

Kategori: Allmänt

Simningen var avklarad och jag hade lyckats klä på alla pojkar (och mig själv, jajamensan) utan större problem och det enda som fattades var att packa ner allt i väskan. I duschen står schampooflaskan och i samma sekund som jag greppar tag i den kommer jag på att duschen går på av sig själv när man kommer för nära. Plasch. Håret som hade torkat någorlunda blev genast blött igen och t-shirten likaså...

Nämnde jag att tröjan var vit?

Fredag hela veckan

Kategori: Allmänt

Känns ju bara att jag råkade posta det här inlägget på min förra blogg haha, men här kommer det på rätt blogg i alla fall! Om någon timme tar jag helg, ska bli riktigt skönt. Idag har jag hunnit med att baka minichokladmuffins (ett ord för hänga gubbe kanske?) med pojkarna, varit på musicgroup, hämtat Oli från skolan och snart vi alla iväg och simma. Duktig au pair, hej hej. Ignorera att jag har satt dem framför tv:n en halvtimme nu för lite quiet time... Ikväll ska jag hem till Therese med Matilda, Linn och Cosi och laga tacos och spela spel, perfekt på en fredag. Imorgon väntar au pair outing där vi ska ut till en ön och äta picnic, på kvällen ska jag passa barnen och senare om jag orkar och hinner dra ut. Söndagen ska det definitivs hinnas med träning och sen får vi se vad dagen har att bjuda på. Nä, tvätten ska vikas, leksaker ska plockas undan och mellanmål ska göras innan vi sätter oss i bilen om 45 min. Så underhållande liv har jag för tillfället ;)

Tre små bilder

Kategori: Allmänt

Idag har ungarna varit sjuukt jobbiga, därför tittar jag med glädje på de här bilderna istället! 
Syskonkärlek och söta små busfrön :)))
 
 
 
 

2 månader

Kategori: Allmänt

Idag är det den 24:e oktober. Idag är det exakt två månader sedan jag satte min fot på Wellingtons flygplats och senare i huset i Island Bay. Idag är det exakt två månader kvar till julafton. Idag är helt enkelt ett väldigt viktigt datum.

Överlag har tiden gått väldigt snabbt här borta och jag är så glad att jag tog steget och kom hit. Au pair yrket är inte alltid en dans på rosor och lika mycket en vardag som hemma, men en annorlunda vardag som är fantastisk att få uppleva. (Ska dock tilläggas att några timmars frihet på förmiddagen inte hade suttit fel, var väldigt missmodigt att gå tillbaka till gamla schemat idag med pojkarna hela dagen) (Lång parentes där ja) Addera lite sommarvärme, resor och magnifik natur på det så blir det definitivt ett par plus i kanten och kanske även en liten guldstjärna.

När vi var och åkte skidor för några veckor sedan fick jag höra uttrycket YOLO för första gången av Jake. You. Only. Live. Once.
Det ska jag försöka ha med mig i tankarna här borta. Fallskärmshoppningen var en sådan tanke. Vi får se vad nästa stora tanke blir, eller lilla.
YOLO på er!

Kaos i huset

Kategori: Allmänt

Okej så dagen började väldigt bra. Solen sken, jag skjussade pojkarna till skolan och körde direkt till gymmet för att jobba bort alla pannkakor sedan helgen. Saknar verkligen Friskis med alla pass, så tråkigt att träna på egen hand, men man får taga vad man haver.
Gjorde en rejäl storhandling när jag kom hem och sen var det dags att hämta upp busungarna igen.
Hemma möts jag av ett gällt skrik från Melanie och ser en babyråtta ila förbi över golvet in i hörnan. Det var tredje råttan sedan i lördags!! (Första för mig dock...) De har haft problem för något år sedan med råttor men då kom Anticimex och löste det och även katten Lola hjäkpte till på traven. Nu kollar hon dock bara på det lilla djuret, värdelös katt ju som bara myser... Så nu kommer jag nog inte till himlen längre efter att med gemensamma krafter ha dödat den lille. Usch vad äckligt det var... Råttgift är utlagt nu i alla fall men det kan ta upp till en månad så vi får väl se hur det slutar...

När vi sedan hämtade upp Oliver från skolan får vi veta att pojkarna inte får gå kvar, de har blivit kickade. De ska egentligen börja när de är tre (efter årsskiftet) men blev erbjudna plats tidigare så de kunde gå i samma klass som Oliver. Dock är de tydligen för omogna och har för många olyckor... Tillbaka till långa heldagar med andra ord. Det har varit så skönt att ha några timmar mitt på dagen att bara fixa hemma, hinna träna, skypa och träffa kompisar som jag inte orkar på kvällarna efter långa dagar. För tillfället är det nu tillbaka till jobb mellaan 8-17.30, sedan middag och städa upp efter och plötsligt är kl 19. Vilket väl betyder att jag ska palla mig iväg till gymmet eller vara social, har ju inte gått så bra hittills.

Så ja, för tillfället är det rätt splittrade tankar. Har mycket att se fram emot, framför allt Coldplay och resorna i jul, men vardagen känns plötsligt rätt tung igen, med start imorgon. Inte så mycket att göra åt men helt klart en tråkig vändning. Som dessutom gör att alla ni där hemma känns lite för långt borta. Tacka gudarna för skype, hallelujah hallelujah!

Besök från Auckland

Kategori: Allmänt

En långhelg med besök från Auckland lider mot sitt slut, men en himla bra helg har det varit. 
 
I fredagseftermiddag fick jag en liten guldstjärna i kanten efter att ha tagit med alla barnen till simhallen. Det svåraste var helt klart när alla skulle duscha i slutet men det gick och nästa fredag är det bara att göra om samma procedur. På kvällen bytte jag snabbt om och hoppade i in bilen igen och körde till Lower Hutt där kvällen spenderades med fem andra tjejer för knytkalas, bland annat med de Dana och Ilona från roadtripen, sjukt kul. Hade gärna stannat längre men vid elva satte jag mig i bilen igen och körde till flygplatsen för att hämta upp Sophia och Caroline. Riktigt dåligt av mig på hemvägen då Caroline plötsligt säger till mig att jag kör på höger sida, herregud. Trodde det var två fält i samma riktning, men glad att det inte var någon trafik vid den tiden, men helt klart en varning, inte okej... 
 
Lördag spenderades i strålande sol och vind i stan. Vi gick till Underground Market, Botanic Garden och satte oss flera timmar vid hamnen, åt glass (bra lunch va?) och njöt av att bara vara. Fick sällskap av Sophias kompis Daniella och hennes kompis John någon timme också. Daniella var utbytesstudent här för två år sedan och hälsar nu på familjen innan de ska vidare till Australien, riktigt go tjej.  
 
På kvällen mötte vi upp Caroline och Sophias vänner som också var här över helgen för utgång. Lite vin på deras hostel och dans och prat på någon irländsk pub och vidare till andra klubbar. Rätt kul kväll men inte det mest ultimata att ha varit i stan hela dagen utan att åka hem om haha.. 
 
På söndagen mötte vi upp Matilda och  promenade vi till Zealandia där man kan se massa fåglar men kostade väldigt mycket så blev en liten tur i skogen innan vi gick tillbaka igen. Mind your head! 
 
När vi hade varit så duktiga på att förbränna kalorier när vi gick så åt vi välförtjänt (hm..) hur mycket pannkakor vi ville på Café Neo i stan. Galet gott men efter det behövdes inte mer mat på hela dagen. Under eftermiddagen gick vi Diwali som är en indisk festival och på kvällen blev det film hemma. Var nog inte så klokt beslut att vi gick upp halv nio efter att ha kommit hem halv tre natten innan hehe...
 
Söndag förmiddag bjöd på bästa sommardagen hittills och jag kunde med glädje inviga shortsen här borta. Vilket jag för övrigt måste införskaffa fler av, varför packade jag inte ner mer?! Måste ju spara pengar... Matilda kom över och vi packade picnic till stranden. Blev dock inte så långvarigt då vädret snabbt ändrades men fick en skön eftermiddag hemma. Innan de åkte hem åkte vi upp till Mount Victoria lookout där man kan se ut över hela Wellington, fiiint! 
 
Så nu har jag varit turist i min egna hemstad, de visste mer vad som fanns att göra här borta än vad jag gjorde haha. Kul har det varit i alla fall och nu väntar en kort jobbvecka :)
 

Magi

Kategori: Allmänt

Min klocka har inte fungerat på flera veckor. Timvisaren har envist stått kvar på klockan sex och vägrat röra sig. Har tänkt skaffa nytt batteri men utan att veta var jag kan hitta det har det inte blivit av.
Så igår såg jag något märkligt när jag la ifrån mig örhängena. Klockan tickade. Timvisaren rörde sig. Klockan stod inte längre på sex. Klockan var ganska mycket så jag tänkte att jag hade sett i syne eller att spöket Laban hade varit framme och skojat igen.
För tillfället är kl 12.20. Min klocka står på 12.20. Bara sådär. Från ingenstans har den återuppstått och tickar på som vanligt.

Det är ju nästan att man börjar tro på högre makter...

Sjukaste

Kategori: Allmänt

Snabb uppdatering, jag har hittat linsen!
Sjukaste någonsin, gissa var den var?
Fastklistrad på spegeln!
Varken jag eller Melanie har sett något och då letade jag ändå tre gånger, med ficklampa och allt. Såg det inte förrän nu när jag borstade tänderna.
Torsdagen fick plötsligt en väldigt fin avslutning!

Gymmet

Kategori: Allmänt

Med bestämda steg styrde jag mig igår mot gymmet för att börja jobba på strandkroppen 2012 för andra gången. Är ju äntligen frisk (ta i trä) så det är på tiden. Är ett väldigt litet gym och saknar friskis pass som bara den, men kan vara bra som omväxling mot att springa hela tiden här borta. Inte billigt (som allting annat här borta) men har en kupong som gör att jag betalar halva priset för två månader så det måste ju utnyttjas.
Idag har jag ont. Överallt. Är det någonstans jag aldrig får träningsvärk annars så är det i magen.. Gissa vem som vaknade inatt av just - träningsvärk i magen. Go känsla men deprimerande när jag inser hur lång väg tillbaka jag har haha...
Mindre kul dock var att jag i slutet stukade foten. Kan fortfarande gå på den så har varit värre men den är svullen. Så med en sportsdoktor i huset fick jag privat undersökning och beordrad kyla för foten aka frusen ärtpåse inlindad med plastfolie runt foten.
Så kanske inte är meningen trots allt att jag ska dit.. Hm.

Ska vi fortsätta på tråkiga nyheter så har det omöjliga hänt igen. Jag har tappat min lins. Jag fick ju en ny innan genom försäkringsbolaget men har inte velat använda den förrän nu då jag har varit sjuk innan. Enda stället där jag kan ta ut den för tillfället är i badrummet och när jag tog ut den ikväll försvann den spårlöst. Enda förklaringen som finns kvar, som inte ens är ett dugg rimlig, är att den har trillat ner i det absolut minsta hålet i vasken. Fan. Så det är nog inte heller meningen här borta suck...

Om vi däremot ska ha lite glädjande nyheter, för livet är ju faktiskt väldigt bra här borta (!) så jag ska se COLDPLAY i Auckland den 10 november!! När Melanie kom hem idag efter att ha lämnat pojkarna i skolan var hon lite disträ men tänkte att det var på grund av jobbet. Efter ett tag går jag och ser vad hon gör och så ser jag att hon kollar på biljetter till Coldplay. Men det är ju slutsålt, säger jag. Ja, men de har precis släppt några biljetter tlll hörde jag på radion, säger hon. Fem minuter senare sitter vi med två biljetter i handen och får börja leta flyg, Sjukaste spontaniteten någonsin! De säger att jag egentligen inte ens ska betala men något vill jag betala i alla fall. Är bara så glad och känner mig så lyckligt lottad att jag har kommit till en sån bra familj, framför allt efter alla skräckhistorier man hör om alla familjer och problem hit och dit.

Jag ska Coldplay, kan inte fatta det. Fy vilken bra torsdag om man bortser från linsen. I helgen kommer två svenska tjejer som bor i Auckland, som jag mötte på orienteringen, hit och bor över helgen. De verkar bättre vad som finns att göra i Wellington än jag så vi får väl se vem som guidar vem haha.
En dag kvar och sen var ännu en jobbvecka gjord, tjosan!

Tillbaka till vardagen

Kategori: Allmänt

Efter semester kommer alltid en vardag och så även här. Borta bra men hemma (för tillfället är Sverige hemma hemma) bäst? Kanske inte helt sant, men omväxling förnöjer. Det var väldigt kul att komma iväg och göra något helt annat för en vecka - upptäcka Nya Zeeland och alla häpnadsväckande platser, prata med folk från hela världen (även fast 9 av 10 var från Tyskland...), plocka fram äventyrspersonen inuti en och känna sig som 20 igen.
Desto roligare var det sen att hämta upp familjen från flygplatsen och bli en del av familjen igen. Mötas av en stor kram från Oliver som hoppas upp i famnen värmer hjärtat rätt bra. :)

Och vips så var man tillbaka som vanligt. Fast ändå inte, vi kickade igång veckan med en nystart i och med att pojkarna började skolan (Montessori). (!!) De är på gränsen för unga att börja men föräldrarna ville att de skulle gå i samma klass som Oliver i en termin. Gick helt okej får man väl ändå säga. Elliot grät i en timme efter mamma, men när jag hämtade upp dem runt lunch var de hur glada som helst och det bästa av allt - inga olyckor i byxorna. Torra byxor i två dagar nu, det gör en lycklig om något haha.
Nystart var det ja, nya rutiner och nytt schema. Jag kommer fortfarande jobba en liten stund på morgonen och skiftas om att ta dem till skolan, tvätta och förbereda för maten på kvällen, men sen är jag ledig från ca 10-13 och jobbar lite mer på kvällen istället ibland. Ska även laga mat två gånger i veckan vilket jag fasar lite inför. Eller fasar är väl att ta i, men kan ju inte påstå att jag ser fram emot det. Jag saknar matlagningsgrädde här borta. De använder mycket mer rotfrukter och grönsaker som broccoli, morötter och blomkol istället för sallad och mycket bönor och tomatsås. Så det ska bli intressant, men ska väl klara det med. Med fritid under dagen hoppas jag kunna besöka gymmet imorgon och se hur det ser ut och även ta tag i sitt sociala liv och umgås med folk mitt i veckan. Idag bjöds det på riktigt sommarväder och jag mötte upp Matilda och Kaisa, köpte mat som vi åt i solen vid hamnen och avslutade med glass. Skönt break mitt på dagen :)

Med vänlig hälsning
En au pairs vardag.

Helgen i bergen

Kategori: Allmänt

Jag har ca 450 bilder att gå igenom från förra veckans äventyr men däremot så har jag ju fortfarande inte visat bilderna från helgen när jag var iväg med familjen uppe i bergen. På tiden att det kommer lite bilder här :)
 
På vägen i bilen bjöds vi på den här utsikten! Bilden är faktiskt tagen genom fönsterrutan, nog första gången jag har fått till en bra bild i bilen i rullande hastighet.
 
Första kvällen bodde vi i Taihape i en mysig "stuga". Har man inte badleksaker får man ta vad som finns till hands!
 
På söndag körde vi den sista biten upp till Whakapapa vid Mount Ruapehu där skidsystemet finns. Förmiddagen spenderades med glada barn i snön och vi hann med både snöbollskrig och massa pulkaåkning. 
 
Även fast vi vuxna mest fick stå för att dra dem uppför backen igen... Glada var vi ändå :)
 
Oliver fick även pröva på att åka skidor för andra gången, kul!
 
Under eftermiddagen drog Jake och jag på oss skidorna (tyvärr inte hjälm som inte fanns att hyra) och fick en fantatisk eftermiddag i backarna. Har i och för sig aldrig åkt så dåligt haha, snön var verkligen vårsnö och lite mycket äventyr för min del med spagettiben den sista tiden, men oj vad bra jag mådde den här dagen! Det. Var. Så. Himla. Bra. !
 
Det här var utsikten på hotellet som Jake och Melanie bodde på. Ingen havsutsikt men det här duger väl också.
 
På måndagen höll sig solen borta men vi lyckades hålla regnmolnen borta större delen av tiden. En liten vandring och självklart massa splash och kast med stenar och pinnar i floden innan vi tog bilen hem igen. 
En alldeles utmärkt helg där jag började bli lite kär i Nya Zeeland! 
 
 
 

Skydiving

Kategori: Allmänt

Hemma efter en helt fantastisk vecka och så många upplevelser och minnen rikare, oj vad jag har haft det bra :)
Jag sa ju i förra inlägget att jag hade bokat en viss häftig sak under resan - nämligen att hoppa fallskärm! Det är bland det bästa jag har gjort och sådan obeskrivlig känsla.
Så innan bilder och berättelser kommer från resan så kan ni leta fram popcorn skålen och slå er ner i biosoffan för filmmys.
Eller rättare sagt, den mest osammanhängande videon någonsin utan något vettigt sagt, skrikande och en alldeles för överexalterad Josse oavsett om det är innan hoppet eller efter haha, men här har ni det! Enjoy :D

http://www.youtube.com/watch?v=IMqacTQzy78&feature=plcp

Okej, så jag vet tydligen inte hur man laddar upp YouTube-klipp på bloggen (och jag ska kalla mig ung och teknisk?!) men klicka på länken så kommer ni rätt! 

Roadtrip på nordön

Kategori: Allmänt

Den här veckan har verkligen gått i raketfart. I och för sig var var det en kort vecka med tanke på att måndagen försvann men det har varit fullt upp non-stop. Ska försöka sammanfatta vecka lite kort.
I tisdags var det playgroup på ett ställe där det var massa andra tvillingar och fullt med saker att göra, allt från ansiktsmålning, göra tavelramar till en man som jonglerade och gjorde ballonger. Tänk om varje playgroup kunde vara så! På kvällen mötte jag upp de två tjejerna jag ska resa med imorgon. Hon ena har jag träffat en gång innan och hon andra var första gången. Verkar trevliga i alla fall även fast hon andra inte kan jättebra engelska, intressant ska det bli haha...
I onsdags spenderade jag och tvillingarna över 3 timmar på Te Papa, gratis nationalmuseum här i Wellington med hur mycket som helst att göra. Var där med Johanna och hennes kids en timme och sen fortsatte vi på egen hand. På eftermiddagen mötte jag upp Kasia och Robin för en fika innan jag var barnvakt på kvällen.
Igår (torsdag) var det först playgroup med au pairerna. Det märks att det är skollov (det är därför jag är ledig nästa vecka) för vi var bara tre stycken, men en myig liten skara. Nu när det är lov hade jag alla pojkarna torsdag fredag hela dagen, men det gick! Vi stack hem till Therese för lunch och sen vidare till leklandet Junglerama för massa stoj och stim i x antal timmar. Puh trött au pair. Körde motorväg för första gången också och jag tackar mig själv än en gång för att jag investerade i en gps, bästa någonsin. Hem och lägga alla barnen och sen kom Therese hit och höll mig sällskap, mys!
Idag var vi på teater och såg en annorlunda version av Snövit med farfarn. De var riktigt duktiga och involverade barnen, skrattade hjärtligt flera gånger. På eftermiddagen fick jag användning av mina svenska mått när vi bakade chokladbollar, mums mums. Pojkarna älskade det och tjatade hela eftermiddagen om mer haha :)

Imorgon bär det alltså av. Väskan är packad och klar, men fråga mig knappt med vad (fyndigt va? haha). Resan beskrivs bäst med ett ord - spontanitet. Inte alltid min starka sida men det här året ska ju innehålla nya saker så lika bra att börja jobba på det redan nu. Vi vet ungefär vart vi ska men inget boende eller aktiviteter är bokade utan vi tar det som det kommer, mycket beroende på väder såklart. Tre tjejer, en bil och ett helt land med fantastisk natur att upptäcka kan ju inte bli helt fel? '
Fast jag ljög lite för er, en aktivitet har vi faktiskt redan betalat som kommer bli så sjukt häftigt. Mer än så tänker jag inte säga, räcker med att jag gör mamma och pappa nervösa och något ska nu ju ha att undra över en vecka, inte sant?!
Såå... Vi hörs om en vecka igen och så får ni hålla en tumme eller två för mig under tiden :)
Skönhetssömn, jepp!

Ett litet paket

Kategori: Allmänt

Idag kom ett paket med posten, bara till mig! Tänk vad glad man kan bli av ett litet paket, jag kände mig som ett barn på julafton igen. (Ska tilläggas att jag dessutom redan visste om vad som fanns i paketet till stor del.) Precis som önskat hade mamma och pappa skickat en svensk måttsats så jag kan förhoppningsvis kan börja baka lite mer, de här cups and spoons och grejer gör en ju helförvirrad... Men inte att glömma, massa lösgodis och alhgrens bilar och ett fint litet handskrivet brev från mamma. Då blir man glad och alldeles varm i hjärtat. Och tyvärr inser man även hur långt hemifrån man är, men det gick snabbt över :)
Tack bästa familjen, en bamsekram till er!

Nu ska här bakas kladdkaka på äkta svenskt sätt! (bara vaniljsocker som fattas)

Skidor och snö

Kategori: Allmänt

Har haft en underbar helg uppe i bergen på Mt Ruapehu i byn Whakapapa med familjen. Vi åkte lördag lunch och stannade i Taihape som är gummistövlarnas stad, fråga mig inte varför haha.
I söndags möttes vi av strålande sol och var redo att ta del av snön! Jag hade snöbollskrig med alla tre pojkar, shit vad kul det var! Vi åkte även pulka och på eftermiddagen fick jag även åkt skidor!! Jag och Jake tog oss upp i liftsystemet och njöt av en underbar eftermiddag. Snön är väldigt annorlunda här borta, framför allt nu när vi är så långt in på våren, slush typ om ni fattar och det bildades stora högar med snö överallt så sådär åkvänligt var det inte. Trillade ett antal gånger och for nerför backen och fick snällt gå uppför backen igen för att hämta skidorna och stavarna, hello träningspass!. Men kul var det och så glad att familjen betalade för allting!
Jag, farfarn och barnen bodde i en egen stuga så tog hand om barnen själv, främst tvillingarna, men det gick bra så det var skönt.
I söndags var det sämre väder men vi hann med en tur i svimmingpoolen och gå en runda innan vi åkte hem igen.
Var kul att göra något annat med familjen också och känns som jag har lärt känna dem lite bättre nu :)

Nu ska jag möta upp några tjejer för roadtripen nästa vecka. Mycket som händer nu, lovar att berätta mer snart, men livet är bra just nu!!