josefineinyazeeland.blogg.se

I den här bloggen får du följa mig, Josefine, på äventyret att vara au pair i Nya Zeeland. Allt från lek med barnen till äventyr, tankar och funderingar. Enjoy!

Upp till bergen

Kategori: Allmänt

Hade en himla bra dag igår med barnen. Började morgonen med att baka minimuffins (det enda receptet jag kan haha som jag gjorde i måndags) och sen vidare för sista gången på music-class. Runt lunch kom Therese hit med alla tre ungar och blev en riktigt härlig eftermiddag i solen. Fick hjälp att slå in ett paket 22 gånger (!!) som ska vara till "Pass the puzzel" där man lägger t ex en klubba och klistermärke mellan varje lager och sen skickas paketet runt samtidigt som musik spelas och när musiken stoppas så får den som har paketet i knät öppna det. Kul idé men mindre kul att slå in, tack för hjälpen!! Gick åt 4 presentrullar phew... Avslutade med fluffys på ett café i närheten. Fluffys är varm skummad mjölk och så får man en marschmallow till. Så sött ord :)

På kvällen gav jag mitt fulla förtroende till min gps och körde på kringelikrokvägar upp till Matilda för en kväll med massa snack och godaste cup-caken, behövligt. Så glad att jag införskaffade i en gps, funkade perfekt!

Om en timme åker jag med familjen upp till bergen där vi ska spendera helgen och kommer hem måndag kväll. Ska bli riktigt kul, hoppas på bra väder också och kanske lite skidåkning om allt vill sig rätt! Bara packning, handling, göra sig i ordning och äta frukost som ska hinnas med tills dess.
Kanske bäst att sätta igång...

Planerande

Kategori: Allmänt

Så närmar vi oss snart slutet på ytterligare en vecka och jag får verkligen fråga mig själv vart den här veckan har tagit vägen, men det är ju kul!

Om vi tar det jobbiga först och så jobbar vi oss positivt framåt, deal. Var faktiskt hos doktorn idag bara för att se om de kan göra något. Är fortfarande förkyld, hostar (framför allt på morgonen) och är hes och öronen är tilltäppta som att jag ständigt har öronproppar i. Melanie (värdmamma) är ju doktor här borta så hon bokade tid till mig till en annan och var supersnäll och betalade alltihop vilket inte är billigt ska jag säga. 500 spänn för 10 min, hejsan hoppsan ja. Virus. Jepp, det var de enda de kunde konstatera. Så nu ska jag knapra ipren och köpt vaxol för öronen och sen är det väl bara att hålla tummarna för framgång snart. Det är illa när jag knappt klarar att gå 20 i uppförsbacke utan att behöva stanna...

Barnen går bra så länge jag är ensam med dem, annars är de såå mammiga. Vi har fullt upp med toaletträning nu inför att de ska börja skolan om två veckor och det går upp och ner verkligen. Minst en olycka varje dag och ofta får jag släpa dem skrikande in på toan och stanna där flera minuter. Sedan samma visa med nästa haha (har jag sagt att jag älskar tvillingar haha?). Men det går bättre så förhoppningsvis är vi snart över det här momentet :D

Mycket resor i tankarna för tillfället. I helgen ska jag iväg med familjen till bergen från lördag lunch till måndag kväll. Har vi tur med vädret (ser dock rätt ostadigt ut efter att ha varit så fint väder helgen innan) så kan det finnas möjlighet till skidåkning, så håll tummarna!!

Om en dryg vecka har jag ledigt en vecka när jag och hon jag träffade i söndags och kanske en till ska försöka åka till Rotorua och Taupo som är bland det mest kända på Nordön. Har dock inte hunnit kolla upp någonting, litar fullt på henne haha, vet knappt vart vi ska, inget bokat och vet inte riktigt vilka aktiviteter man kan göra så det måste jag försöka kolla upp. När bara...

Men ytterligare en resa är fullt i gång att planeras.
Och håll i er för det här är stora grejer!
JAG SKA TILL FIJI ÖVER NYÅR!! (Ja det krävs caps-lock för det)
Höll ni i er eller trillade ni av stolen?
Gaah, jag är så galet taggad och har inte förstått det än. Ska åka dit med Fanny är tanken som jag skulle åkt upp till i Auckland. Flygbiljetterna är svindyra tyvärr men samtidigt, är det någon gång jag ska spendera pengar så är det nu och jag kommer aldrig mer ha möjlighet att åka dit. Så nu ska jag dessutom försöka sätta mig in i hela Fiji och var det kan vara bra att bo. Nära flygplatsen, på en liten ö, hostel, bunga-low, frukost eller utan, ja frågorna svämmar över.. När är frågan..

Så som ni förstår önskar jag verkligen att dygnet hade mer än 24 timmar för tillfället. Men jag ska inte klaga, har verkligen så himla mycket att se fram emot och det mesta får lösa sig efter hand.

Jag är lyckligt lottad.

Magisk källa

Kategori: Allmänt

Det måste finnas någon magisk källa här borta som suger ut all energi, batterier, teknik och allt som någonsin har köpts i Sverige. Fråga mig inte var den ligger eller hur den har uppstått men den verkar ha hittat en riktigt bra törstsläckare här borta i Island Bay.

Först var det datorn som plötsligt bestämde sig för att lägga av och sjunka in i djupsömn.
Nu är det min klocka som inte längre vill ticka och envist står kvar på kl sex. Den här gången hoppas jag dock att ett litet batteri kan göra skillnad (var jag nu ska få tag på det??).

Ska bli intressant att se vad som blir nästa grej som den magiska källan tar hand om...

Små citat del 3

Kategori: Allmänt

Efter att ha lagt pussel alldeles för länge så bestämmer jag mig för att vi ska leka kurragömma istället. Pojkarna gömmer sig medan jag räknar.
- 1, 2, 3, 4... Okej, är ni redo? Här kommer jag!
Hm... Jag undrar var de kan vara... Här kanske...
- Här är jag!
Skriker Leo och hoppar fram från sitt gömställe.

Tror vi får öva litegrann på den där parten "gömma"...

Bildkavalkad

Kategori: Allmänt

En ny vecka och sista veckan av september. Måste säga att det känns rätt gött när jag kan säga att vi går mot både ljusare och varmare tider, ni började få kallt och mörkt där hemma eller? ;)

Äntligen har jag laddat in bilderna i datorn så här kommer en stor hög med bilder på vad som har hänt den senaste tiden! 

Det här är min springrunda! Ligger ca 700 m från var vi bor så är fantastiskt (blåsigt)

Kladdigt värre när vi gjorde djurfotavtryck med målarfärg, men kul

Såhär dricker vi choklad här borta :D

Mina små busungar :)

I helgen när mormor och morfar var på besök, där har vi hela högen med boysen! 

I lördags åkte jag och Sofie upp till Botanic Garden (botaniska trädgården) och tog Cable Car (den röda) upp dit, så himla fint! Nog det bästa hittills i Wellington.

Hello me!

Utgång i lördags efter mycket klydd med bussarna

Min förhoppningsvis nya reskompis när jag åter kom till Botanic Garden, inte mig emot!

Det märks att det är vår, var tulpaner över allt i botaniska trädgården i alla dess färger och konstellationer, jättefint verkligen. 


Det är lite vad som har hänt den senaste tiden, nu ska jag försöka kurrera min hals som har blivit värre med en kopp te, chears :)

Den senaste tiden

Kategori: Allmänt

Så var det helg igen och jag kan med stolthet säga att jag har varit här en dryg månad nu!
Det har varit upp och ner men jag skattar mig verkligen lycklig att jag har en så bra värdfamilj. Senast igår fick jag ett sms från en kompis som har haft problem med värdmamman sedan början och nu sparkade mamman henne. Anledningen? Hon bäddade inte sängarna tillräckligt bra. Så nu måste hon packa sina grejer och lämna huset på onsdag, bo på hostel 5 dagar själv och har hon inte hittat en ny värdfamilj tills dess så vet hon inte vad hon ska göra. Herregud... Det är knappt man tror att det är sant. Mina problem som verkade så stora innan och jag tyckte jag hade världens uppförsbacke, kanske borde omvärdera lite...

Mitt liv har i alla fall rullat på den senaste veckan. Dock börjar jag bli väldigt frustrerad för jag är fortfarande inte frisk! Förkylning, ont i halsen och även öronen sitter fortfarande i och blir varken bättre eller sämre. Det är rätt bra under dagen men kvällen och natten är väldigt jobbig och jag sover knappt någonting under natten. Måtte jag bli frisk snart!!

Har kommit in i rutinerna bra nu känns det som. I torsdag när jag mådde som sämst nästan fick jag reda på att Oliver inte mådde bra och skulle stanna hemma. I vanliga fall är Melanie hemma på torsdagar men hon hade möte hela dagen så från kl 8 var jag själv med alla tre och hade ett litet helvete på morgonen haha. Ger mig själv en klapp på axeln i alla fall för att jag körde den stora Landrovern med alla tre till playgroupen utan att köra vilse (noggran vägbeskrivning från Mel haha) och inga repor på bilen.
I torsdagskväll var jag även på Laserdome med massa au pairer, sjukt kul. Var egentligen med värdpapporna men jag ryckte in som värdpappa för Jasmine, bra hostkid hon där.

Just det ja, innan jag blev sjuk förra veckan så hann jag ju även med att testa zumba. (Om ni har tappat frukostbullen på golvet vid det här laget och sitter och gapar så är det helt förståligt. Stäng långsamt munnen, läs meningen en gång till och smält det sakta men säkert.) Kan väl säga att det inte är gjort för elefanter...
Har dock lovat mig själv att ge det en chans till på ett annat pass, det här var med medelålders kvinnor i kyrkan haha, även om de nog rörde mer på höfterna än vad mina gnisslade till.

Blev en bra kväll igår med bio, såg Ruby Sparks, en rolig komedi/drama men med ett lite för väntat slut. Idag ska jag försöka ta vara på det fina vädret som håller i sig sen igår och ikväll blir det förhoppningsvis utgång! (Ja mamma, vila står också på schemat, men det verkar ju inte hjälpa ändå)
Kanske dags för frukost, magen har kurrat lite för länge..

Historien om datorn

Kategori: Allmänt

Nu är vi minsann tillbaka med fulla krafter och redo för att börja blogga på riktigt, ja när det gäller datorn i alla fall.
Som ni säkert ser så kan jag nu skriva med svenska bokstäver igen. Men skulle det inte ta någon vecka innan pappa skickade en dator från Sverige? Jo då, ni har så rätt så men till slut bestämde vi för att det var bättre att köpa en dator här nere istället och kompromissa.
Så nu sitter jag här med en HP dator köpt för ca 3500 kr. Bara sådär. Men de svenska bokstäverna då? När jag startade datorn valde jag svenska inställningar så har svenskt tangentbord nu istället. Dock är det ganska förvirrande för man kan ju inte se bokstäverna och förutom själva alfabetet så har nästan allting bytat plats, så som frågetecken, komma, kolon, parenteser osv. Gäller att försöka komma ihåg i huvudet var allting finns och inte kolla för mycket på tangentbordet när man skriver, då blir det kaos haha.

När jag ändå var igång passade jag på att investera i en GPS också för en inte allt för dyr peng. Tog bland det billigaste som var nersatt då det var utställningsexemplar men så länge det funkar så bryr jag mig inte om det, 600 kr tycker jag är som hittat. Eller ja, ska väl inte ropa hej innan jag har öppnat och installerat den...

Så om ni har några bra tips på program att ladda ner, hemsidor eller annat bra så är det bara att hojta till, behöver alla tips jag kan få :)
Ikväll väntar bio med massa andra au pairer, ska uppdatera om vad som har hänt den senaste tiden imorgon!
Ha en härlig fredag, nu tar jag helg!

Små citat del 2

Kategori: Allmänt

Vi satt på golvet i vardagsrummet och hade nyss läst en saga. Plötsligt blir Elliot sådär fundersam och får ett finurligt leende på läpparna innan han säger till Leo:
- What's your name, Leo?
Och till Oliver
- What's your name, Oliver?

Apotek 24/7

Kategori: Allmänt

Det bästa med att vara sjuk här borta är att jag alltid har tillgång till privat läkarvård i form av en värdmamma som är läkare och även pappan i grund och botten (dock inriktad på sport nu).
Så nu sitter jag här med mitt lilla apotek som förhoppningsvis kan skynda på processen!

Mamma, vad hade jag nu för nytta av ditt jobb igen? ;)

Sma citat del 1

Kategori: Allmänt

Tankte att som en liten rolig inblick i vardagen sa kan jag ta upp sma sota kommentarer som ungarna sager lite da och da, kul bade for egen del och som nagot annat i bloggen, som dessutom inte tar massa onodig tid att lasa, sounds good? ;)

Idag forsokte jag fa tvillingarna att vara med pa brand/jordbavningsovning (maste gora det var tredje manad och idag var sista dagen innan jag far besok av programme managern imorrn hah..)
Jag: - So boys, do you know what to do when there's a fire?
Elliot: - Yees, marshmallows! (och skiner upp i storsta leendet)

Plana ut

Kategori: Allmänt

Hej dar mina tappra lasare!
Ja snart sa ska nog den har uppforsbacken borja plana ut igen for mjolksyran borjar komma ska jag saga, och forhoppningsvis sa vantar en fantastisk utsikt dar uppe som var vart besvaret.
Det ar mycket battre nu i alla fall. Forkylning, huvudvark och ont i halsen vagrar slappa sa sov 2 timmar inatt, men jag ar pa benen och ar med som vanligt igen, superskont.

Igar tog jag mig antligen utanfor husets granser, stack in till stan en stund och fick faktiskt shoppat billigt (annars ar det dyrare har an hemma och det gillar vi inte, billig shopping utomlands ja tack) och traffade Therese nan timme da vi antligen hittade en tid som bade kunde haha.

Idag var det tillbaka som vanligt igen men vi har bara varit hemma hela dagen alla ar lite smasnuviga, hello smabarnsbaciller! Det sporegnade hela natten men nu verkar det spricka upp i alla fall sa vi kan ga ut en runda och njuta av varen.
Om det bara tillhor varen eller om det ar hela tiden vet jag inte, men oj vad vadret skiftar har. Nar jag vaknade senare igar var det stralande sol ute. Tva timmar senare nar jag tog bussen sporegnade det och pa kvallen var det uppehall igen. Far nog bli solskyddsfaktor och paraply i samma vaska framover, just nu glommer jag bada delarna haha.

Ja om ni inte forstod det sa har min dator gjort sitt och gatt vidare till ett mer stillsamt liv. Jag mailade foretaget Need a Nerd (haha) och de kom hem till oss och kollade pa den. Det var tydligen fel pa harddisken och chansen att de skulle kunna laga den (for 3000 kr) var 50 % sa det kandes inte riktigt vart det. Mycket funderingar och mailkontakt med pappa fram och tillbaka om vad som var bast att gora, men det slutade med att vi skickar en dator hemifran, forhoppningsvis idag, sa jag kan borja skriva pa bloggen som vanligt igen om nan vecka;)

Elliot vagrar sova pa eftermiddagen langre (min vardefulla rast!!) sa far val ta tag i au pair jobbets glamorosa sidor igen haha.
Puss och kram skumbanan

Uppforsbacke

Kategori: Allmänt

Ja just nu tillater jag faktiskt att tycka synd om mig sjalv.
Jag ska ju egentligen befinna mig i Auckland for tillfallet och fira Fanny som fyller ar.
I onsdagsnatt drabbades jag dock av maginfluensa och fick aven feber under dagen. Blev inte somn efter ett pa natten sa hela torsdagen halvsov jag mig igenom.
Nar jag vaknade imorse kandes det battre och tankte att det nog hade gatt over fort. Var nara att packa de sista sakerna och ta mig till flygplatsen for att forsoka fa tag pa en standby biljett, trots att fredagen var samsta dagen. Bestamde mig dock for att det inte var vart att riskera det och fick inse att de 1000 kr inte kommer bli anvanda den har gangen.
Istallet har jag spenderat ytterligare en dag i sangen och tur var val det, febern har gatt upp och ner (uppe i 39 ikvall) och verkar aven som jag haller pa att drabbas av forkylning och darmed en mindre kul huvudvark som bonus.
Sangliggandes i tva dagar gor att ryggen borjar ta stryk men vill inte vara dar ute heller med risk for att smitta de andra. Perfekt timing att min dator skulle lagga av just nu ocksa va. Forhoppningsvis kan dock pappa skicka ner en dator nasta vecka, sa om ca tva veckor ska jag val kunna vara kontaktbar pa riktigt igen!
Blev tyvarr ett riktigt deppinlagg men just nu kanns Sverige och familjen langre bort an nagonsin och aven fast familjen ar gullig sa blir det aldrig samma sak och man ar ratt ensam.
Ikvall har jag i alla fall fatt lana vardmammans dator och kunnat ta kontakt med omvarlden igen, och med ER saklart, inte att glomma!!
En vilosam helg vantar men hoppas att det kan gora att jag ar pa benen snarast, behover det mer an nagonsin nu!
Sa ar laget, men nasta inlagg ska jag se till bli roligare! Bilderna drojer dock tills jag har min alldeles egna dator, can't wait.
Puss pa er dar hemma, ni ar saknade

Utkast: Sep. 10, 2012

Kategori: Allmänt

Da hande det som inte fick handa.
Igarkvall precis nar jag skulle skypa med mamma och pappa sa stangdes plotsligt av helt ovantat. Har hant nagra ganger tidigare for att den har varit for varm, sa enkelt var det dock inte den har gangen.. Det star att den inte kan repareras och stangs av direkt.
Sa nu ar jag utan dator pa obestamd tid verkar det som. Javla skit faktiskt. Dessutom har jag mycket grejer som inte ar sparade pa den externa harddisken, hur kan jag vara sa lat?? Bilder fran hela sommaren om jag inte minns fel.. Sa manga ganger jag har tankt att jag ska gora det, men sen tar det flera timmar att overfora sa da har det fatt vanta.
Ville bara saga i alla fall att jag f;rmodligen inte kommer gora sa mycket liv av mig den narmaste tiden. Ikvall har jag fatt lana Melanies dator som tur ar..
I helgen tar jag atminstone flyget till Auckland och Fanny som jag larde kanna pa orienteringen, ska bli riktigt kul!!
Sa ja, vi hors nar vi hors och hall alla tummar ni kan for att det loser sig snarast!!

All Blacks

Kategori: Allmänt

Jag kan nu kryssa av en sak på att-göra-listan här borta, jag har sett en rygby-match (aka nationalsporten) och inte bara det, jag fick se landslaget spela, det bästa laget i världen! 
Jake (värdpappan) är läkare i laget så han fick två biljetter och jag fick följa med, så himla gulligt. Jag var där med hans bästa vän och fick på så sätt en personlig kommentator som kunde förklara spelet, för inte är det lätt inte. Han sa att till och med spelarna var förvirrade ibland om vad som gällde haha. Vi satt dessutom på första raden så riktigt kul. Ett stort tack i alla fall, världens bästa värdfamilj :)
Vädret var i princip storm, bitvis regn och kallt men det var riktigt kul att vara där och faktiskt få se All Blacks, mäktigt. 
I efterhand fick jag höra att det inte var en särskilt bra match och att laget fick kritik för att de hade spelat dåligt, men de var tillräckligt bra för min del ;)






Argentinas klack, som hördes mer och var väl så positiva, ända in i slutet, där snackar vi stämning :)
 

Maori-dans som laget alltid inleder med, äkta NZ style!




I pausen så släcktes plötsligt hela arenan ner och alla började smattra med kamerorna i väntan på att något stort skulle hända. Vad som hände? Strömavbrott haha. Spelarna skulle precis gå in på planen när det hände så de fick snällt vända om igen och vänta i 10 minuter innan de fick igång ljusen igen... Pinsamt Wellington ;)

Slutresultatet. Argentina har nyss kommit med, innan har det bara varit Sydafrika, NZ och Australien som har spelat (förutom vart fjärde år i VM), men de blir nog farliga om något år. 


Mannen bakom min lyckade kväll!

Wiiindy

Kategori: Allmänt

Åhej vad det blåser!
Jag tar tillbaka det jag sa tidigare om att det blåste mycket, NU blåser det. Och regnar. Och är kallt. och är allmänt höstväder där man allra helst bara vill kura ihop sig som en boll, dra täcket över huvudet och ta igen sig från gårkvällen.
Det blev en riktigt rolig kväll igår! Jag mötte upp Matilda och vi gick till ett café där vi delade på en flaska vitt vin och snackade av oss, på svenska finally haha. Därefter mötte vi upp Kaisa (från Kanada) och några nya zeeländare och gick runt på lite barer/klubbar.
+ Kostar inget i inträde så man hinner kolla in många ställen under samma kväll/behöver inte känna att man är tvingad att stanna länge bara för att det ska va värt kostnaden
- Inget ställe att hänga jackor så antingen får man bli extra varm där inne eller skippa jackan och frysa lite extra i väntan på bussen
Kollektivtrafik och jag går inte hand i hand som ni flesta vet (cykel for the win!) men här är det bara att snällt rätta sig efter busstiderna eller ta taxi hem. Bussarna slutar gå vid tolv på fredagar och på lördagar finns det nattbussar som går en gång i timmen kl 1,2 och 3. Igår var dock turen på min sida. Hade missat den där lilla detaljen att nattbussarna inte gick på fredagkväll så vid 2 tackade jag för mig (trodde jag) och gick ut för att vänta på bussen. Men såklart så kom det igen buss... Det var bara att promenera tillbaka till baren och fortsätta festandet och lyckades faktiskt träffa en som bodde i Island Bay så vi kunde dela taxi hem vid 4.
Vilken detaljerad berättelse det här blev då, men så blir det när man har lite extra tid över såhär på eftermiddagen.

Den där ihopkurade bollen får dock vänta för nu är det bara att tagga rugby och heja All Blacks! Woooh!

Checkar ut

Kategori: Allmänt

Ja man ska ju inte ropa hej förrän man är över ån.
Dagen som gick så smidigt med pojkarna igår, idag var det en annan visa.
Idag hade jag pojkarna själv hela tiden, puh, det tar på krafterna ska jag säga. Vi var på music class en timme under förmiddagen och jag fick använda barnvagnen för första gången. En liten muta med crackers (ja jag vet, det är sånt man inte ska använda, men som Melanie (mamman) sa, hellre glada barn och en icke-sönderstressad au pair när de ändå ska ha nåt att äta, vilket jag tog fasta på!) och det gick kanon.
Sedan började man ångra att man har tvillingar. En unge sprang omkring medan den andra grät för att den inte fick mer crackers. En unge ville lägga pussel medan den andra hoppade omkring och klängde. En unge vägrade sova och sprang omkring (när jag tänkte mig en välförtjänst rast!) medan den andra längtade efter mamma. Under dagen "hann vi med" fyra olyckor (i byxorna) varav 3 var number two. Det hela blev så mycket bättre när det blir totalstopp i vasken så att inget rinner ner och jag får ösa med en spann till badkaret istället. Ursäkta känsliga läsare, det kanske inte är något man bör dela med sig av, men tänkte att ni säkert ville veta hur glamoröst en au pairs liv kan vara ibland ;)
I vanliga fall (får man lov att säga det redan??) så är det playdate med Therese på fredageftermiddagar, men hon fick en välförtjänt ledig eftermiddag = mer egentid med pojkarna, woho haha. Så Therese, om du läser detta, lova att aldrig mer få ledigt då hehe :)

Nu checkar jag åtminstone ut från jobbet för den här veckan och ska ta mig upp stan ikväll för att möta Matilda och kanske några andra :) Och vet ni vad, imorgon väntar RUGBY!!
All Blacks (herrlandslaget) möter Argentinga och jag har världens bästa värdfamilj, jepp jepp!
Sjukt taggad tjej som nu säger hej
(då)

Ett halvfullt glas

Kategori: Allmänt

Torsdag kväll. En sista dag innan helg och så har två veckor passera i Wellington. Det kan nog bli riktigt bra det här tror jag. Det är nog som de säger, det tar ca 6 veckor innan man på riktigt har kommit in i familjen, kulturen och allt annat. De här två veckorna har på ett sätt gått i raketfart och på ett annat sätt varit så otroligt långa. Det har hänt så mycket, det har varit så många nya intryck, så mycket rutiner att lära sig, så många människor att träffa och så så många tankar hit och dit. Idag kändes det faktiskt som jag landade lite. Jag provkörde den stora bilen till skolan. Jag hade playgroup med massa trevliga au pairer. Jag var ute och sprang utmed kusten och blåste nästan bort (och hoppas att förkylningen på så sätt kan försvinna helt). Jag lagade större delen av middagen. Jag la alla pojkarna. Jag planerade för kommande helger och lov.
Jag hade en riktigt au pair dag. En dag där allting inte gick rätt men där ingenting gick för mycket fel heller. Ett glas som är halvfullt.
Så okej. Det är väl så optimistisk jag kan bli haha, är ju trots allt en realistisk pessimist.

Vädret är en återkommande faktor men igår var det faktiskt helt underbart! Svenskar pratar alltid om vädret, så är det bara. Man kan alltid prata om vädret, speciellt med mormor/farmor som en bra öppningsreplik haha. Okej en stor parentes där. Jake var ledig hela dagen igår så vi fixade i trädgården på förmiddagen, rensade ogräs och hade oss. När pojkarna hade sin nap drog jag på mig gympaskorna och gick en promenix i Island Bay centrum och vidare till kusten och knäppte lite bilder, som för övrigt nog kommer i helgen. Under eftermiddagen åkte vi till Jakes pappa, vandrade utmed stranden och upp för en vandringsled med härlig utsikt. Kvällen spenderades med tre andra au pairer på en bar där vi träffade en del nya zeelandare också, kul. Mindre kul att det var kallt kallt kallt. Ni ser, vädret återkommer alltid på något sätt.

Alltså tycker jag vi avslutar med ett konstaterande relaterat till väder.
Jag lovar att aldrig mer klaga på att det blåser i Malmö.

Helgens rapportering

Kategori: Allmänt

I fredags visade sig vädergudarna från sin bästa sida och bestämde sig för att avsluta den sista vinterdagen (ja det känns lite konstigt att säga det haha) med sol och t-shirtväder under dagen. Såhär glada blev vi och blåste upp ballonger!
 
På eftermiddagen när Therese var här med ungarna så hittade vi maskeradlådan och möttes av både spiderman, tiger och den här krokodilen. 
 
Ja den där Weta Cave med bland annat Sagan om Ringen var väl vad det var... Vi stannade där i tjugo minuter ungefär innan vi bestämde oss för att dra vidare, men jag fick se Gollum i alla fall!
 
Bara för dig Felicia, nu har jag nästan sett King Kong haha! :D
 
Vi promenade ner till hamnen som ligger precis vid centrum, gick på Underground Market som under lördagar gör om ett parkeringshus till "marknad" med egnagjorda saker och sedan vidare till Scopa för lunch. På kvällen gick jag och några andra ut och utforskade barlivet så smått men fick tyvärr ge upp vid elva för då blev förkylnigen allt för jobbig. 
 
Igår (söndag) försökte jag kurera mig från förkylningsvirus men stack ändå upp till stan några timmar bara för att komma bort lite, gick utmed hamnen och läste en bok i blåsten haha. Det var även fars dag så det blev utsökt middag med egengjord färsk pasta (som ni ser på bilden), jätteräkor typ, ärtor, purjolök och fetaost, mums mums. Till efterrätt blev jag mer internationell och testade jelly för första gången, de var minst sagt chockade när jag sa att jag aldrig hade prövat det innan (inte rätt upp och ner åtminstone).
 
Två av busungarna ikväll, efter en regning dag men där jag var själv med pojkarna en stor del av dagen vilket gick över förväntan :)
 
 
 

Utforskningen kan börja

Kategori: Allmänt

Helg står på schemat och det är dags att börja utforska Wellington så smått på egen hand, ska bli väldigt intressant. Ska strax möta upp några tjejer utanför "Weta Cave", tror det är ett slags museum där man kan se hur de har gjort Sagan om Ringen och liknande. Verkligen något för mig som endast har sett den första filmen och inte kommer ihåg den haha. Men tänkte att det var ett bra sätt att lära känna lite nya människor och så kanske de kan visa mig hur bussarna fungerar också om jag har tur (Melanie, mamman, är snäll och kör mig dit). Ikväll ska jag försöka möta upp Matilda som jag mötte på orienteringen och få snacka lite svenska, woho.

Dock har små förkylnings- och halsbaciller börjat attackera Josse vilket inte är lika kul. Hoppas det går över illa kvickt, behöver inte snörvla runt det första jag gör.

Gårdagen bjöd på fantastiskt väder där man kunde sitta ute i -shirt, himla bra sätt att ta avsked av vintern tycker jag, nu är det ju faktiskt vår här och vi går mot ljusare tider. Känns rätt gött att kunna säga det, hehe. Sorry, var bara tvungen att säga det, ni vet, skadeglädjen är den enda sanna glädjen :)

Har även fått veta ungefär när jag ska ha semester och familjen gav mig en hel del så kan jag jobba lite extra ibland, kompromissa är verkligen en himla bra grej. Så om ni nu känner för det så runt jul eller någon gång i januari får ni gärna sätta er på ett flyg hit, hade varit perfekt. För ni vill väl inte att jag ska resa runt alldeles ensam i stora stora Nya Zeeland utan någon att dela alla minnen med??

Anyway, time to get going, men tänk gärna på den där sista hinten ;)