josefineinyazeeland.blogg.se

I den här bloggen får du följa mig, Josefine, på äventyret att vara au pair i Nya Zeeland. Allt från lek med barnen till äventyr, tankar och funderingar. Enjoy!

Sydön, dag 8-9, Canyoning och Nevis Bungy

Kategori: Allmänt

Efter en alldeles för sen natt/morgon om man så vill var det inte särskilt pigga tjejer som släpade sig ur sängen på lördagmorgon. Inte mycket att göra åt dock då Amanda och jag hade bokat in oss på Canyoning runt lunchtid. 
 
Vi åkte ca 30 min bort till floden där vi drog på oss våtdräkt, sele och hjälm, börjar ju bli proffs på de där grejerna vid det här laget. Därefter började äventyret! Först ut var två långa "flying fox" - vad sjutton heter det på svenska?! Wiiiho
 
Under de kommande timmarna simmade vi genom floden, dök, slidade, hoppade från 8 meter höga klippor ner i vattnet, flög som stålmannen och landade pladask på magen och firade oss ner med rep. Annorlunda och kul upplevelse!
 
Glada och nöjda äventyrare efteråt, med händerna på huvudet för att visa att vi är okej!
Rolig upplevelse, inte riktigt värt pengarna, men äsch, nu har jag prövat på det i alla fall :)
På kvällen blev det utgång i vanlig ordning där vi bland annat träffade på Gandalf och tidigt sänggående redan vid 3.tiden ;)
 
 
Det var inte alls meningen att jag skulle göra det där höga hoppet på 134 m som alla snackar om .Jag hade gjort mitt bungy, vackert som tusan och billigare, jag var ju nöjd. Typ... Kunde tydligen inte alls sluta snacka om det Där hoppet så föregående kväll lyckades de övertala mig att jag allt måste göra det. 600 dollar (3600 kr) allt som allt, är man galen eller?! 
 
SÅ VÄRT DET! "Go big or go home" är talesättet och visst stämmer nu, nu kan jag åka hem stolt och mer taggad än någonsin på att göra det igen haha. Var faktiskt mindre nervös den här gången trots att det var tre gånger så högt, det "är ju bara att hoppa". Tråkigt såklart att vara där själv, Elena och Amanda gjorde Canyon Swing, klipphopp typ med olika trick, men så glad att jag gjorde det. Känslan var underbar och att falla fritt i 8,5 är en mäktig känsla!
 
Vi avslutade Queenstown med en underbar sommarkväll på stranden med hamburgare från Fergburger, som är känt över hela landet för sina goda hamburgare, och jo, goda var de allt. En riktig rolig utgång på det där vi träffade de härliga australienarna igen och som varade tills det blev höll på att bli ljust, det är livet det :)

Sydön, dag 7, Bungyjump, luge och utgång

Kategori: Allmänt

Nu skulle vi allt börja utforska Queenstown och se vad staden hade att erbjuda, skulle den leva upp till förväntningarna och vara så bra som alla säger? Vi var inte sena med att kicka igång adrenalinet och gav oss direkt på bungyjump!
 
Kawarau Bridge är den första bungyn i världen och bjuder på en fantastisk utsikt från bron där man hoppar från 43 meter. Man kan välja om man vill doppa händerna eller så långt ner som till midjan. Scener från Sagan om Ringen har även spelats in här, utan bron dock. Aning nervöst, övertaggad och sprudlande glad, så var jag ungefär innan hoppet. Lite skakig i benen men det blir ju inte bättre av att stå kvar och tveka så det var bara att flyga ut. Ville egentligen doppa ner till midjan men "flög ut" för mycket så doppade bara fingrarna, men men. De sa att det var det snyggaste hoppet hittills under dagen så det var kul! Världens bästa känsla men var ju över alldeles för fort, gav mersmak vilket ni kommer inse om någon dag... 
 
Amanda skulle egentligen inte hoppa men efter att ha sett oss och jag hade övertygat henne om att det inte var så farligt så stod hon till slut där uppe och hoppade hon med, stolta var vi och mer adrenalin-sprutande tjej efteråt får man leta länge efter! 
 
VACKERT! (och nöjd tjej...)
 
Haha!
 
Tre nöjda tjejer bestämde sig sedan för att ta gondolen (likadana liftar som man använder när man åker skidor utomlands, lite enklare att kliva utan pjäxor bara haha) upp till en fascinerande utsikt över Queenstown med strålande sol. 
 
Som sagt...
 
På med de snygga hjälmarna och sedan var det dags för Luge! Lite som gokart där man kör neråt en bana med två olika svårighetsgrader med gupp och tunnlar, askul haha, som ett litet barn igen :D
 
På kvällen drog vi på oss partykläderna och anslöt oss till "Pub Crawl" där de tar med en till fem olika klubbar under nattens gång och på varje ställe får man en gratis shot. Bland annat besökte vi isbaren som ni ser, där allting bokstavligt talat var gjort av is, till och med glasen. Hade man haft sönder någon av statyerna hade man fått betala 18 000 kr, tjena ja. Himla kul kväll med de roligaste australienarna någonsin och träffade även på en tjej som jag mötte på Fiji, världen är allt bra liten ibland! 

Sydön, dag 5-6, Puzzling World och Milford Sound

Kategori: Allmänt

För första gången slog regndropparna emot oss på morgonen, tur att vi skulle sitta i bil hela dagen. Halvvägs klarnade det dessutom upp och vi njöt av fina slingrande vägar och introducerade Elena till svensk musik. 
 
En timme från Queenstown ligger Wanaka, den lugna lillebrorn ungefär. Där stannade vi på Puzzling World som har illusioner av alla dess slag. Bland annat det här rummet som ser ut att vara lika högt i tak överallt, men som ni ser har enorma höjdskillnader beroende på var man står. Häftigt att se på alla olika sätt man kan lura ögat och hjärnan. 
 
Där fanns även en stor labyrint, den första moderna i världen. Den är uppbyggd av 1,5 km förvirrande gångar. Målet är att hitta fyra färgglada torn som finns i varje hörn, lättare sagt än gjort... De flesta går mellan 3-5 km, det ni! Kände mig som i Harry Potter i jakten på den stora pokalen.
 
Framme i Queenstown, äventyrs- och feststaden, den absoluta turiststaden, framför allt under sommarhalvåret. Dagen därpå, alltså torsdag, hade Amanda och jag bokat en bustur till Milford Sound, Fiordland. Riktigt skönt faktiskt att bara kunna luta sig tillbaka, lyssna på guiden och stanna för fotomöjligheter lite här och var. Vi kände oss som mystiska djur i lejonkungen.
 
Stannade för att fylla på vattenflaskorna från bäcken med det klaraste vattnet och tog "ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för Josse". 
 
Framme vid den klassiska vyn med Mitre Peak i mitten av Milford Sound. Så. Otroligt. Vackert. När vi åkte på morgonen var det ganska kallt och disigt men under dagen klarnade det upp och vi fick en fantastisk dag, inte många som får sånt fint väder utan särskilt mycket blåst. 
 
Under ca 2 timmar var vi ute med båten och fick se ett fantastiskt landskap, värt 7 timmar i buss fram och tillbaka.
 
Vi var ganska nära vattenfallet haha... 
 
... som ni ser när till och med en regnbåge bildas, lyckligt lottade!
 
Turen kunde inte ha fått en bättre avslutning än när vi först fick se sälar och sen även delfiner som simmade precis intill båten!! Så sjukt häftigt, första gången jag ser vilda delfiner och ha turen att göra det i Milford Sound, ja slår ens hjärta några extra slag och lyckoruset sprider sig genom kroppen. Åker ni till Nya Zeeland så måste ni dit, tro mig, det är värt det. 

Sydön, dag 3-4, Pancake Rocks och Fox Glacier

Kategori: Allmänt

Vädret fortsatte visa sig från sin bästa sida med strålande sol, vet inte om man ska jubla eller gråta när planen bestod av handling och sitta i bil hela dagen. På vägen hann vi åtminstone med ett stopp på Pancake Rocks, som precis är vad det låter som, stenar som ser ut som ett stora pannkaksberg, ungefär som Findus pannkakstårta. Rätt fascinerande att naturen har format det här. Vid rätt tid på dagen kan man även se så kallade blowholes där vatten sprutar upp ur jorden. 
 
Den klassiska turistbilden!
 
Vägen längs västkusten beskrivs enligt Lonely Planet som en av de 10 vackraste vägarna i världen och jag är beredd att hålla med, finare körning får man leta länge efter, om än snirkliga vägar där motorvägen som är 100 km/h ofta slutade i 40 km/h. Efter många timmars körning kom vi äntligen fram till Franz Josef Glacier där vi skulle bo de kommande två nätterna. Nästa dag väntade isklättrning, dock på Fox Glacier som låg 5 km därifrån då det var 100 dolllar )600 kr) billigare. 
 
Uppe med tuppen och vi efter en liten bussresa fick vi ta på oss vindjacka, selen, rejäla kängor med snöskor (eller vad det nu heter, taggar undertill i alla fall), hjälm och isyxa i handen. Längs vägen upp till isväggen som vi skulle klättra uppför berättade guiden om utvecklingen av glaciären och visade olika tekniker på hur man skulle gå upp/ner beroende på hur brant det var som vi sedan fick testa på egen hand. På plats hade de förberett tre olika klätterrep och sen var det bara att börja...
 
Sparka in med foten i väggen, svinga in yxan och börja klättringen uppför medan någon annan stod nerevid och reglerade repet så man alltid hade en säkerhetslina. Fruktansvärt läskigt/nervöst och adrenalinet pumpade hela vägen upp, men väl uppe var det en otroligt härlig känsla och utsikt som väntade. Fira sig ner genom att luta sig bakåt och sedan bara lita på att personen där nere sakta men säkert låter dig komma ner. Såhär glad var jag etferåt!
 
Två gånger klättrade jag uppför innan nästa utmaning väntade på andra sidan isglaciärdalen, braaant vägg. Svårare att få grepp med isyxorna och knäna fick mycket stryk då jag lutade på dem istället för på fötterna haha men upp kom jag till slut!
 
Utsikten uppe på toppen, heeelt okej liksom. 
 
Nöjda tjejer efter en helt ny erfarenhet, en stor portion äventyr och lite för mycket sol på näsan. 
 
Efter 12 timmars äventyr åkte vi stolta förbi Lake Matheson och fick en fantastisk utsikt. Om det är något Nya Zeeland har mycket av så är det vackra sjöar, det kommer ni märka under resten av resan haha... Middag vid 23 den kvällen men verkligen värt det, den natten sov vi gott. 

Sydön, dag 1-2, Abel Tasman Park

Kategori: Allmänt

Det var en gång två och ibland tre tjejer, två från Sverige och en från Tyskland, som bestämde sig för att ta den lilla blåa bilen ner till Sydön och upptäcka ett fantastiskt landskap med galna äventyr och otroligt mycket kul på 12 dagar. Dagen började en vacker lördagsmorgon den 29 januari...
 
Med färjan över på lördag morgon åkte jag och Amanda från Picton till Nelson där vi mötte upp Elena som reste med oss större delen av vägen. På vägen såg vi flertalet vingårdar, mindre goda druvor att äta dock haha.. Hostelet vi bodde på i Nelson var underbart. Uteplats, grill, kryddträdgård, mysig altan och bäst av allt - chokladpudding med glass varje kväll kl 20. 
 
Med en gps som vägrade fungera under hela resan satte jag och Amanda oss i bilen med kartan i högsta hugg och styrde bilen mot Abel Tasman Park, Kaiteriteri för en halvdags kajak och senare vandring. En helt underbar dag med strålande väder som ni ser. Första gången jag prövade att paddla kajak och det gav mersmak kan jag säga. 
 
Som sagt, fullkomligt fantastiskt vackert. 
 
Måste säga att vi klarade det väldigt bra för att vara första gången för båda. Men vi var nog ganska glada att vi valde en halvdags tur i längden, det kändes i armarna bara på en kort bit. OS nästa?
 
Bland det mest kända är Split Apple Rock som ni ser på bilden. Stenen är verkligen klyvd i två delar med en fin matkniv, ja kanske inte bokstavligt då...
 
Efter lunch tog vi watertaxi ut till en av vikarna (?) och vandrade någon timme, från Onetahuti till Bark Bay. Vi var väl förebredda som ni ser!
 
Fick den här vyn som belöning och hann med ett härligt dopp innan det bar tillbaka igen. 
 
På kvällen efter god mat (och chokladpudding såklart!) tog vi bilen 10 min bort till kusten och hann precis se den här fina solnedgången och tog alldeles för många galna bilder, en annan gång va...
 
Avslutade med fritt WiFi på hostelet (sa ju att det var världens bästa ställe!), hängmatta och lite gitarrspelande. Nästa dag bar det vidare mot nya äventyr... 

6 månader

Kategori: Allmänt

Idag är det exakt 6 månader sedan jag lämnade lilla landet lagom och for till det vackraste landet nägonsin som jag älskar mer och mer för var dag! 
 
Den här veckan har jag njutit av lediga timmar på förmiddagen när pojkarna har gått i skolan och sugit åt mig så många soltimmar som möjligt med två eftermiddagar på stranden med pojkarna och hoppas att sommaren fortsätter hålla i sig, livet är ju allt bra underbart!!
 

Martinborough

Kategori: Allmänt

En helg som passerade i de lugnas tecken, välbehövligt och himla skönt! 
 
I fredags kom Linn, Amanda och Louise hit och den så kallade filmkvällen slutade med kladdkaka och nostalg med prat om gamla barnprogram, sånt som passar bra när det bara är svenskar ;)
 
Det första jag fick höra när familjen kom hem igen vid elva på morgonen var "vad ni är uppe tidigt". Tackar för den ja... Åkte till Lyall Bay för surfing men vågorna var inte jättebra så bestämde oss för att dra hit igen istället och njöt av glass med varma hallon och musik ute i solen. På kvällen lagade jag och Linn pizza hos henne och så kom Cosi också. Jag är inte den enda som är förvirrad om vad som ska hända i framtiden...
 
Vid halv elva nästa dag plockade familjen upp mig och vi började dagens äventyr mot Martinborough som ligger knappt 2 timmar bort och är känt för sina vingårdar. Stannade på vägen vid Wellingtons vattenförråd där den ena sjön som ni ser är helt uttorkad. Behövs nog lite regn snart trots allt hm...
 
På andra sidan berget ligger då fem små "towns", översätter man det bäst till stad eller by? 
Stannade i Greytown för lunch och Melanie och jag gick runt i massa små mysiga butiker med gott och blandat. Fanns även världens bästa chokladbutik, mums mums. 
När vi kom fram till vårt hus i Martinborough insåg jag att min ryggsäck var borta, med dator och plånbok. Var fanns den??! Lämnade den i bilen så någon måste ha plockat ur den när vi var på lekplatsen. Det var bara att köra tillbaka till Greytown igen och tacka gudarna, den var kvar! Slutet gott, allting gott. 
 
Vinprovning :D Himla kul och vuxet hehe, smakade på 7 olika viner tror jag, inte helt förvånande föll de vita aning mer i smaken, men jo, jag prövade allt! 70 dollars vin ibland, lite annorlunda mot mina 8 dollars som jag köper i mataffären haha... På kvällen satt jag barnvakt medan de var på konsert och satt i 4 timmar och rensade bilder och började sortera från resan, det tar sin lilla tid. Kul att göra något annat med familjen igen i alla fall :)
 
Nu har jag njutit av solen litegrann och ska åka och hämta upp pojkarna för att direkt köra till stranden för playdate, är det sommar så är det! 

Akuten

Kategori: Allmänt

Puh, helt slut i rutan, riktig tur faktiskt att jag är barnvakt ikväll så jag inte behöver ta mig utanför husets väggar. 
Vilken dag.
 
Började riktigt bra med första heldagen från 8.45-13 för pojkarna som de klarade galant. Under tiden hann jag tvätta, laga mat, träna och skypa med familjen. Därefter bar det direkt vidare till Amanda och hennes pojkar för playdate. De leker riktigt bra nu tillsammans så det är kul. 
Tills... 
Elliot kommer fram med en bit av en nöt i handen och säger att han har ätit en jordnöt. Som han är allergisk mot. 
Fan fan fan. Vad gör vi? Har han ätit det? Hm. börjar klaga på att tungan känns konstig och humöret ändras direkt. Letar i väskan efter medicin som har funnits där innan men som såklart någon har tagit ur. 
Bestämmer oss för att åka till vårdcentralen som ligger nån minut bort bara. Får åka vidare till sjukhuset då de inte har någon personal, ligger som tur var bara 2 minuter bort. 
Kommer dit och börjar ställa lite frågor och checkar hans puls osv innan väntan börjar på doktor. Har lite utslag på halsen/kinden och klagar fortfarande på tungan som är lite svullen. Wow för sjukvården här borta alltså! Doktor kommer efter 10 min och vi får böcker att läsa, urtrevlig personal och i slutet får de även glass. Kommer äntligen på att det kanske är dags att ringa värdföräldrarna som kan förklara medicinerna. Får två olika mediciner och börjar må bättre. Var nog där i en och en halv timme och så stolt över mina små pojkar, båda två, var jag inte fäst vid dem innan så är jag verkligen det nu!!! I bilen hem blev det allsång hela vägen, börjar kunna lite engelska sånger nu haha
 
Det enda jag glömde var att ringa värdföräldrarna direkt, framför allt eftersom båda är doktorer, men men, de tyckte att jag hade gjort helt rätt annars. Anyway, helt osammanghängande förmodligen men längre dag får man leta efter men glad att det gick som det gick, och alla erfarenheter är bra, right? 
 
Nu kommer Linn och kanske nån till över för kladdkaka och film, bra avslut på en fredag. Härlig helg snart hörrni :)

Dirty Dancing

Kategori: Allmänt

En helt vanlig vecka börjar gå mot sitt slut med endast fredag kvar och plötsligt är det helg igen, klagar dock inte!
 
I måndags var det inte jättebra väder så tog med pojkarna och simmade på eftermiddagen, de är så söta i sina små simglasögon. Innan dess hann jag med att tvätta två maskiner tvätt, storhandla, laga mat, plocka ur diskmaskinen och tömma resväskor, au pair eller hemmafru, det kan man fråga sig ibland.. 
 
På tisdagen mötte jag upp med Kia någon timme innan jag tog pojkarna till lekplatsen och på kvällen åkte hem till Amanda med Linn och åt semlor på självaste fettisdagen, något godare i söndags dock... Tänk att tjejer alltid kan ha så mycket att snacka om haha. 
 
Igår kom Sarah, programme managern hit på eftermiddagen. Fick besök av ERO, som typ kollar vad Au Pair Link gör och varför de ska få bidrag av staten, där vi hade varit noga att täcka eluttagen, sätta lås på skåpet under vasken, plocka undan grejer i badrummet och hålla fint och rent. Tror ni han kollade någonting? Inte ett dugg. Satt mest och skrev anteckningarna från barnens portfolio och frågade lite frågor medan kaos som vanligt rådde med barnen, framför allt efter att Sarah hade tagit med ett vattenkit. Vet inte om jag vågar använda det igen haha :D
På kvällen visade de Dirty Dancing i parken så tog med mig sovsäck och mötte upp med flera andra och hade en härlig kväll. Ingen blåst!! Fick tyvärr säga hejdå till Elena (som jag reste med) dock...
 
Idag blev en riktigt heldag med två hejdå på playgroupen (första och sista gången jag kommer vara där utan barn), barnen till doktorn och tandläkaren, simning och sen blev Oliver sjuk och Leo drack en halv flaska alvedon. Kände mig nöjd efter en springrunda på kvällen! 
 
Imorgon är jag barnvakt på kvällen men förhoppningsvis blir det filmkväll här hemma. 
På lördagen väntar utgång i vanlig ordning och sen åker jag iväg med familjen sön-mån. 
 
Vi hörs i helgen! 
Och grattis mamma!! Vi hörs imorgon :)
 
Avslutar med en bild på pojkarna första dagen i skolan (på nytt!), hur ska jag kunna lämna er?!

NY Bungyjump

Kategori: Allmänt

Bungyjump

Kategori: Allmänt

Det kommer dröja innan bilderna från resan är klara men tänker att ni kan få njuta av mina hopp under tiden hehe.. Om inte pappa har hunnit visa hela högen redan som med skydivingen hhaa, suck... 
Lite kul att båda gångerna sa dem att det var det snyggaste hoppet hittills under dagen. 
Berättar mer i reseinläggen som kommer så småningom :) 
 
 
 

Underbar helg

Kategori: Allmänt

Vilken härlig helg jag har haft, den bästa på väldigt länge!! Har verkligen gjort det mesta möjliga för att utnyttja ett ledigt hus haha! 
Att vakna upp till ett tyst hus på lördagen och kunna ligga kvar i en timme och göra absolut ingenting och äta lösgodis, jodå helgen började bra. 
Efter det hämtade jag upp saknade Elena (travelbuddy på Sydön) på flygplatsen och åkte hem här och fixade med alla bilder. Lite senare droppade Brit och Amanda in och Linn en stund efter det. Amandas hår blev snyggt snyggare snyggast efter färgning och sen började bbq! 
 
Cosi och Brit var grillmästare! 
 
Elva tjejer kom hem hit och alla tog med sig något att grilla och tillbehör och så gjorde vi buffé av hela alltet, superlyckat och smaskens smaskens. 
 
Kia som bor 20 min promenad bort, äntligen någon som bor på rätt sida stan! 
 
Kvällen fortsatte med bästa förfesten någonsin och musik i mängder, allt från macarena, kycklingdansen och annan 90-tals musik! Sen var det dags att göra sig redo för utgång ;)
 
Inte bästa utekvällen för att vara ärlig men vi orkade till halv fem ändå haha och innan sängen kallade var klockan sex, så det ska va!
Och just det ja, tack Linn för bilder ;)
 
Linn var bästa tjejen någonsin och hade städat upp, tömt diskmaskinen och lagat pannkakor när resten av oss vaknade, lycka haha!
 
Brunch med pannkakor, toast och grillat sen gårdagen, bra start på söndagen
 
Sist men inte minst så tog vi svenska tjejer tag i saken och gjorde egna semlor, det är ju trots allt fastlagssöndag idag! Egna bullar och till och med egen mandelmassa, det ni - och goda blev dem! Det gjorde vi bra tjejer!!
 
Så summan av kardemumman, en helt underbar helg och jag trivs fortfarande som fisken i vattnet! Nu väntar ny jobbvecka, ingen ledighet den här gången men det ska vi säkert klara av ändå! 
 
 

Ensam hemma

Kategori: Allmänt

Eko, Hör mina egna steg. Mina andetag. Tystnad. 
Vad har nu hänt tänker ni? 
Jo ser ni, familjen har fllygit upp till Auckland och jag njuter fullkomligt av att ha ett helt hus för mig själv en hel helg! Oj vad det är underskattat, de är underbara, men att för första gången (och sista!) kunna spela musik hur man vill, ligga ute och sola i lugn och ro och bjuda över kompisar utan att någon bryr sig, det är få förunnat :)
Så ja, imorgon kommer ett helt gäng tjejer hit och grillar och på kvällen väntar utgång och efter det sleepover med en del. På söndag är det fastlagssöndag (ja tro inte att jag har glömt det bara för att jag befinner mig här borta, de söta traditionerna är de viktigaste!) så då ska vi försöka ge oss på att göra semlor och se vad tyskarna säger, jag väntar mig en intressant upplevelse... 
 
Ha en skön helg, imorgon vaknar jag upp till ett tyst hus, det ni!

Waitangi day

Kategori: Allmänt

Lite glest här på bloggen nu men när livet är så underbart som det är just nu är det bara att ta vara på tillfället och njuta av det! Livet här borta går verkligen som i en berg-och-dalbana och man går från att aldrig vilja åka hem till att sätta sig på första bästa flyg hem. Gärna under samma dag oftast. 
Just nu är jag dock inne i en älska livet period och vet inte hur många gånger jag har haft ont i magen de senaste veckorna när jag inser att om 3 månader lämnar jag Wellington och om mindre än 4 månader är jag verkligen hemma och står och hurrar på någon skolgård för alla studenter. Frågar ni mig om en vecka är jag nog lite mer neutral till livet här borta men just nu trivs jag verkligen. Verkligen. Älskade busiga pojkar, härlig familj och underbara vänner i staden och landet som jag blir mer och mer kär i för var dag, mm! 
 
Den här veckan ändrades schemat något i och med att pojkarna nu började skolan igen och på riktigt den här gången. De går i separata klasser och vi börjar så smått med bara två timmar om dagen från 9-11 och så ska vi så småningom jobba oss upp till kl 13 istället, no rush though :) Inga tårar, bara någon minuts väntande och något lugnande pojkar, so far so good! 
Idag var det Waitangi day, helgdag som firas varje år för att Maori-folket och nyazeeländarna enandes om ett kontrakt 1840 den 6 februari. Fick träffa fina Therese som var på besök en sista gång innan flyget väntar hem till Malmö, mötte upp med fler tjejer, lyssnade på konserter och avslutade med bio ikväll - Mt Zion, en nyazeeländsk film. Härlig dag och en skön start på vardagen igen. 
 
Ta vara på det här inlägget och påminn mig om det när det låter annorlunda ;)

Livstecken

Kategori: Allmänt

De senaste två veckorna har varit mer intensiva än någonsin men jag har också haft den bästa tiden någonsin. Lycklig, lyckligare, lyckligast! 
Solen har varit vår bästa kompis nästan varje dag och resesällskapet var kanon. 
Kajak i Abel Tasman Park som var så otroligt vackert, isklättring på glaciären, två bungyjump, fest fest fest, canyoning och avslutade kalaset med att simma med delfiner. 
Nu har jag så många bilder att gå igenom, så många intryck att smälta och ska sakta men säkert hitta tillbaka till vardagen. 
 
I helgen var det dessutom the sevens, en stor rugby-turnering och en av världens största utkädningsparty, en hel stad som gick bananas och de mest otroliga kostymerna, vilken helg!
 
Som sagt, ett litet livstecken bara innan längre uppdateringar om vad som har hänt kommer inom inte allt för lång framtid :)