josefineinyazeeland.blogg.se

I den här bloggen får du följa mig, Josefine, på äventyret att vara au pair i Nya Zeeland. Allt från lek med barnen till äventyr, tankar och funderingar. Enjoy!

Påsk-ledigt

Kategori: Allmänt

Dags att plocka fram påskäggen, leta efter påskharen och ha lite ledigt, inte helt fel om ni frågar mig. 
En vecka har rullat förbi lite tyngre än vanligt med två riktiga heldagar med pojkarna och lång dag igår med, men tänka sig, det är fredag och jobbveckan är redan gjord. Så nu packar jag för fullt för om en dryg timme bär det av med familjen för en sista mini-semester över tre nätter. Vi ska bila runt kring de södra delarna av nordön, mycket annat är inte möjligt. Pojkarna är verkligen i den sämsta åldern när det kommer till att göra saker haha, vill vara så självständiga som möjligt men kan inte göra så mycket och klarar verkligen inte av att sista still i bilen i mer än en timme typ, så vi får väl se hur den här helgen slutar haha. Kul i alla fall att göra en sista grej, även om det hade varit skönt att ha en dags break och göra något annat för att komma tillbaka med ny energi, men det tar vi nästa vecka!
 
GLAD PÅSK till er alla!
Njut av påskmat, lite för mycket påskgodis och att bara göra ingenting! 

En liten lista

Kategori: Allmänt

För ett tag sen läste jag en lista hemma hos Linn där hon skrev om vad hon kommer sakna med Nya Zeeland och vad hon saknar hemma i Sverige, allt från stora grejer till världens minsta grej som salt. Tänkte att jag inte skulle vara sämre så lite spontant bara tänkte jag göra samma sak, får se vad det leder till...
 
Vad jag kommer sakna i Nya Zeeland: 
- Barnen och familjen (mest såklart!)
- Alla kompisar (förhoppningsvis träffar jag en del av dem igen..)
- Att prata engelska
- Att köra den stora silvriga bilen (dä snackar vi att cruisa!) och att parkera med den lilla blåa
- Spontanitet (allting är så enkelt här borta, oavsett om vi snackar vad man gör med barnen en eftermiddag eller om att träffa någon på kvällen eller åka iväg för en weekendtrip=
- Island Bay och Wellington (det må vara blåsigt (raderade snabbt vindigt), men den här staden kommer alltid ligga varmt om hjärtat, oerhört likt Malmö fast liite bättre :))
- Den otroligt vackra naturen som man tappar andan av varenda dag, framför allt på Sydön
- Äventyren och adrenalinkickarna
- Grönsakerna till maten (köttfärssås kan t ex numera bestå av allt möjligt, senast innehöll den krossade tomater, bönor, äggplanta, paprika, champinjoner, selleri, zucchini, broccoli och morötter)
- Studsmattan,  'never pass up a chance to jump on a trampoline' var det en vis tavla som sa...
- Billig sushi
- Utelivet som är så mycket roligare, inget inträde och där man går runt till minst 3 olika klubbar under samma kväll
- Billig alkohol som man köper i mataffären oftast
- Vänligheten hos alla kiwi människor
 
Vad jag saknar hemma i Sverige: 
- Familjen (mest såklart!)
- Alla kompisar
- Lösgodis
- Sås, kryddor och fisk när vi snackar middag
- Cykeln (!!)
- Jobbet, vissa stunder i alla fall haha
- Frukost med grovt bröd, pålägg (ost och onsalakorv nomnom) och fil med flingor
- Köra manuell bil
- Svensk sommar (varför vet jag egentligen inte för har varit den bästa sommaren här borta, men det är ändå något med svensk sommar, barbent, sköna nätter och bara ligga på en strand, ta ett dopp och äta alldeles för mycket glass)
 
Det var nog det jag kom på nu, blir rätt mycket när man tänker efter haha... 

Tongariro Alpine Crossing

Kategori: Allmänt

Efter ett par timmars jobb i fredags bar det av mot helgens äventyr med en svensk och en dansk (Bellman stannade hemma). 5 timmars körning senare var vi framme på YHA Hostel i Tongariro och hade turen att få ett eget 3-rum då de hade fullt i de mixade sovrummen, nice. 
 
Klockan 6 morgonen därefter ringde klockan och i gryningen och 3 gradig värme var det dags, vandring på det som beskrivs som Nya Zeelands bästa 1-dags walk. 
 
1 timme någorlunda plant, uppåt uppåt, plant igen som ni ser längre ner på bilden och sen var det en bra bit uppåt. Den där backträningen kom verkligen till nytta men inte kändes det som man hade bra konditon för det, rätt bra flåsande om jag får säga det själv haha. 
 
Till slut var vi uppe på toppen i alla fall, Red Crater som ni ser, på Mount Tongariro, ett av fyra berg runt omkring. Rätt häftigt att vara uppe på en vulkan/krater. 
 
Yeah!! Det vi kom dit för, Emerald Lakes! Ett halvår har jag tjatat om att jag ville göra den här vandringen men trodde knappt det skulle bli av, sjukt glad! 
Alldeles för slirigt på vägen ner för min del dock, smeknamnen elefant eller upp-och-nervänd sköldpadda kom väl till användning haha... (tyvärr under hela resan...)
 
DO NOT STOP! Hehe :D
 
En så galet bra helg med fler internenskämt än jag kan räkna (broccoli, elefant, sköldpappa, vänster blinkers och choklad), seriösa pratstunder på kvällarna och alltid något att prata om, få förunnat :)
 
Idag tog vi vägen om ett vattenfall, körde igenom Desert Road (bilden) och stannade i Waikanae och åt glass och njöt av eftermiddagssolen på världens härligaste strand. 
 
Har så många fler bilder att visa och mer att berätta men här fick ni det viktigaste. 
Som sagt, såå glad att jag äntligen fick gjort det och så värt det, trots alla anfådda andetag och sliriga vägar nerför. Behövde det här! Framför allt när jag välkomnades hemma med två sjuka barn vilket betyder jobb hela dagarna nu framöver och inte ens möjlighet att göra så mycket, peppen försvann rätt snabbt kan jag säga haha.. 
Aja, ska snart sova nu, måndag måndag måndag wooho!

Nåt med torsdagar...

Kategori: Allmänt

Tänkte bara snabbt uppdatera om hur bra vår kära torsdag fortsatte.. 
Btw, det är nåt med varje torsdag verkligen. 
Ena torsdagen så hade Melanie lagt sina ringar på bordet utomhus under träningen och glömde dem där under simlektionen. När vi kom tillbaka var de borta... Enda jag kunde tänka mig var att en fågel hade tagit dem för att de glittrar. Har aldrig sett någon så förkrossad och gråta så mycket under så kort tid och vad gör man som au pair? Blir ju lätt handlingsförlamad och väldigt obekväm. Som tur var hittade vi dem en halvtimme senare under soffan där Leo hade gömt dem... Lyckligare personer än oss får ni leta efter!
 
En annan torsdag grät alla tre pojkar under middagen och var helt slutkörda, fin middag det. 
 
Ytterligare en torsdag kände sig inte Oliver bra så han skulle få flytande Alvedon av Melanie som ställde flaskan på diskbänken. Vips hade Leo druckit en halv flaska! Det blev en jobbig halvtimme där Melanie räknade fram och tillbaka om han behövde åka till sjukhus eller inte, tacka gudarna för att hon är doktor! 
 
Idag då så vet ni ju redan hur bra dag vi har haft. Fick ett par härliga timmars promenad med Kia i alla fall. En god middag och vid läggdags så spyr Leo som aldrig förr över hela golvet, den middagen var det ja... 
Det blir bättre. 
Fem minuter medan jag lägger Leo spyr Elliot över hela mattan och över farmorn. Trevlig torsdagkväll sådär. 
Snacka om identiska tvillingar haha, vi brukar skämta om att de alltid går på toa samtidigt, är hungriga och trötta osv, men det här tog allt priset.
 
Som sagt, känns som jag har prickat in den där ledigheten rätt bra :D
Snart kommer Bea hit för Sex and the City kväll, härligt härligt!

Tre dagars ledigt!

Kategori: Allmänt

För någon timme sedan anlände farmorn och hennes man för att stanna till på lördag. Vilken timing!
Den här dagen har vi mest skrattat åt för att ingenting gick vår väg. Hade redan två maskiner tvätt att hänga. Alla tre pojkar hade kissat ner sängen så där blev ytterligare två maskiner. här snackar vi tvättdag woho! 
Oliver som vaknade alldeles för sent och alltid någon som var gnällig eller på dåligt humör.
Lola (katten) behövde ögondroppar igen och jag tänkte vara så himla smart att stänga en av dörrarna i huset så hon inte kunde smita. Den där kattluckan hade jag dock ingen tanke på och hon försvann snabbare än blixten... 
Min madrass luktar fortfarande illa så den ligger ute på tork på matbordet haha. 
Leo spydde i skolan så Melanie fick plocka upp honom runt 10 istället för 13, jadååå. Nu är han helt som vanligt igen dock. 
Oliver fick hem en lapp igår att de ska samla in pengar på lördag genom att ta med något i bakväg imorgon (fredag), bra framförhållning där ja, banankakan är nu i ugnen... 
Jooo nämen så att, få några extra timmars ledigt idag sitter ju inte helt fel! 
Ska snart ta en promenad med Kia innan hushållet väntar igen ;)
 
Får även ledigt imorgon iom att de är här,woooho! 
Äventyr väntar med Tongariro Crossing som sägs vara en av de vackraste vandringslederna i världen. Var tänkt att jag skulle göra det i oktober men då var det fortfarande fruset så fick göra en annan nära vid, något av det bästa jag har gjort dock! Så imorgon runt lunch bär det av 5 timmar norrut, heldags tuff vandring på lördag, kanske något stopp på söndag och sen hem till vardagen igen, jag är taggad!
 
Nu ska jag ut och njuta av solen, tjing tjing!

Kattskrälle x 2

Kategori: Allmänt

I måndags var vi tvungna att ta vår kära katt Lola till veterinären för första gången efter hon bokstavligt talat hade hamnat i cat fight och skadat ena ögat. 
Operation och fick inte lov att vistas utomhus på två dagar. Stackars katt tänker ni. Det tänkte jag också fram till igårkväll. 
 
Hade kommit hem efter en härlig och lite senare kväll i Petone med Kia, Linn, Cosi och alldeles för dyr cheesecake och såg fram emot en skön varm säng under fluffigt täcke. 
La mig ner bekvämt, släckte ljuset och precis där, ändrades mitt ansiktsuttryck från nöjt och fridfullt till något skräckslaget. Det var blött. 
Katten har kissat ner sängen och en stor blöt fläck i mitten av sägen mötte min något förvånade blick som snabbt ändrades till förargad till att sekunder senare skifta till uppgivet. 
Dra av alla lakan, sätta på en maskin tvätt, hänga upp täcket på tork och luftning och leta fram nya grejer i skåpet och försöka lägga sig i ytterkanten av sängen för att med ett besvärat ansiktsutrryck inta nattens skönhetssömn. 
 
Idag skulle vi ge vårt underbara husdjur ögondroppar. Gissa vem som lyckades kissa ner kläderna och mattan i vardagsrummet... 
 
Vår kära underbara katt, ibland är jag verkligen djurvän, men du gör det inte lätt för en. Tacka gudarna för att du får gå ut igen. 
 
Inatt ska jag sova gott. Våga inte väcka mig med några skrik mitt i natten eller tidigt på morgonen pojkar! 

Island Bay

Kategori: Allmänt

Känner att det är på tiden att ni kanske får se hur det ser ut här runt omkring där jag bor i Island Bay. Island Bay ligger ca 6-7 km från centrum, precis vid kusten som det låter och har ett eget litet centrum med små affärer, bibliotek och mataffär. Uppför backen ca 500 m bort ligger en skola med lekplats, dit tar vi ibland cyklarna eller sparkcyklarna, efter kl 15 vill säga. Vid kusten hittar vi även en härlig strand och stor lekplats som har besökts x antal gånger. Jag har turen att bo där det är platt bara 200 m från busstationen där bussarna även går var 10:e minut för det mesta, sista bussen går dock vid 23 innan nattbussarna tar över en gång i timmen på fredagar och lördagar fram till kl 3. 
 
Den här bilden togs visserligen precis i början när jag kom men visar fortfarande världens bästa springrunda och slutet av stranden i Island Bay. En dag som den där slår utsikten fortfarande emot en som ett slag i ansiktet och man blinkar förvirrat över hur vackert det är. 
 
Lekplatsen med den populära rutchkanan. 
 
Det här precis vad det står, en tsunami-linje som ligger på flera ställen längre in mot land/högre upp för vägarna. Världens mest dumma idé om ni frågar mig dår man aldrig kan veta hur långt in en tsunami kan komma, men det är klart att det är en bra indikation. Hade ingen aning om att NZ var ett tsunami land (och jordbävningsland för den delen) förrän jag kom hit. 
 
Centrum i Island Bay och världens bästa café, Blue Belle Café. Synd att inte fler bor här, då hade jag garanterat hängt där lite för ofta (rätt bra för plånboken ändå kanske), men har blivit ett par gånger som jag har flytt huset och satt mig där med en bok istället :) Ni ser även brevlådan där pojkarna ofta har hjälpt mig att posta brev/vykort, man kan göra äventyr av även den minsta saken!
 
Här har vi alltså den berömda gatan, Derwent Street. Just den här biten är även gångväg till centrum, mataffär och nedvarvning efter joggingtur. 
 
Hem. Huset är mycket större än det ser ut att vara och är byggt för ca 100 år sedan. De hyr alltså det här huset och skulle egentligen bara ha bott där i 1 år, nu är de inne på sitt 3:e år och snart sin 4:e au pair, får väl se om ägarna lyckas hålla sig borta ännu ett år haha. 
 
Baksidan som har varit gullvärd nu på sommaren. En och annan grillkväll, högtalarsystem även här ute, vindstilla, rabatt där vi odlar flera olika sorters grönsöker, trädkoja, men framför allt världens bästa barnvakt - studsmattan, den är ovärderlig. Enda minuset är att det inte är eftermiddags-/kvällssol, det är i princip ett måste för Jake i nästa hus. 
 
Det är alltså här jag spenderar större delen av både min vakna och sovna tid i huset. Inte bäddat där nä... Den här sängen kommer jag sakna!! Komma hem till en 90-säng, jo jag tackar... Skapligt mycket utrymme också med garderober längs hela väggen haha... 
 
Där fick ni en liten skymt om hur det ser ut här borta! I början när jag kom hit ville jag bara bort härifrån så fort som möjligt och längtade tills när vi från början var tvugna att flytta i Januari, men ju längre tiden gick desto mer älskade jag det och gör det än idag. Det är så likt Malmö och Limhamn och perfekt med ungarna, plus en inte alltför dum säng hehe. Jag trivs. 

Auckland

Kategori: Allmänt

Hemkommen efter en helg i storstaden. En bra helg med altför dåligt väder kan väl beskriva det som. 
Tog flyget upp runt nio-tiden på fredagkväll och möttes av Caroline och hennes värdpappa som skjussade oss in till stan där det väntades utgång direkt. Varför slösa bort tiden liksom? Mötte upp Jillian som jag inte har sett sen orienteringen (såg även två tjejer till senare, så sjuk känsla att det var mer än ett halvår sen sist när alla var nya och vilsna, lite annorlunda nu) och stack bland annat till "The Carpark", bra ställe med sköna människor. Märktes dock att det var fredag då det var rätt tomt på folk. 
 
På lördagen mötte vi upp Sophia och gick runt på en streetmarket, fikade, tog sparkcykeln ner till havet för ett dopp och på kvällen lagade jag och Caroline mat, bakade kladdkaka och gick på utomhus-bio och såg Avatar. Vi lyckades pricka in exakt rätt timmar där det inte regnade och kröp ihop med filtar, varm choklad och kladdkaka. 
 
Idag var det egentligen tänkt att vi skulle surfa, som jag hade sett fram emot det!! Vädret visade sig dock från sin sämsta sida med regn och allmänt varmt höstväder så blev inte mycket av de planerna... En dag med brunch med Sophia, American Pie (på tiden haha), promenad längs sjön och allmänt söndagsslappande. 
Fick inte sett så mycket av Auckland tyvärr men det var kul att se tjejerna igen! Får väl se var vi ses nästa gång?!
 
Imorgon är det måndag igen, en regnig sådan tydligen. Lite mathandling, tvätt, matlagning, playdate och träning står förmodligen på schemat, helt vanlig måndag med andra ord, ha en skön söndag, nu väntar min underbara säng på mig!
 

Inget pyssel

Kategori: Allmänt

Idag lydde jag mammas råd och gjorde aktiviteter utomhus istället (som vanligt). Att jag sen såg kommentaren nu i efterhand ignorerar vi, vi litar alltid på mammas råd. 
Så..
 
Direkt efter att vi kom hem från skolan tog vi ut sparkcyklarna och begav oss ut i Island Bay.
Kommer fortfarande ihåg min gula Zebra sparkcykel som jag fick i trean. 300 kr kostade dem varav jag betalade hälften själv. Vilket minne man har ibland asså haha...
Vi köpte isglass och satte oss och njöt i solen (och hade isglass överallt men det nämner vi egentligen inte för det låter inte lika bra)
 
Det balanserades på muren, där det gällde att ha tungan rätt i mun...
 
Vi avslutade med en powernap på trädet. Powernap är alltså då verkligen powernap och brukar gälla i 2 sekunder. 
 
 
Annars då? 
Promenade (jepp!) upp till stan ikväll och åt middag med Linn som farligt nog har introducerat mig till Roti-brödens värld. Så. Gott. Och aningen beroendeframkallande. 
 
Imorgon väntar jobb som vanligt där jag efter skjuss till skolan, tvätt, matlagning, skype och träning förhoppningsvis åker ut till en gård med barnen och klappar lite djur. 
På kvällen tar jag flyget till Auckland där jag spenderar helgen hos Caroline och med lite andra tjejer (lärde känna Caroline och Sophia på orienteringen, de var nere här i Oktober, nu är det min tur!), ska bli riktigt kul! 
 
Så vi hörs på söndagkväll eller på måndag. 
Ha en härlig helg!!
 
 

Måla måla måla

Kategori: Allmänt

Anledningen till att jag i fortsättningen överlåter målandet/ritandet till lärarna på skolan..
Efter 10 min så hade vi:
- Papper i hela köket som var klippt i småbitar
- Mer färg på bordet ön på papperna tack vare Elliot
- Leo skippade pappret och ritade med tuschpennan längs hela benen och ansiktet
- Korkar till pennorna var spårlöst försvunna
- Leo smakade gärna även på pennorna
- Tog förmodligen längre tid att plocka fram och städa undan än de höll på
 
I fortsättningen håller jag mig till aktiviter långt borta från huset alternativt studsmattan. 
 
Okej då, de kanske kan få klippa i en äggkartong då och då. 

Lovely weekend

Kategori: Allmänt

- Råttan är död. När jag kom hem efter att ha hämtat barnen på skolan i fredags såg jag en röd grå liten sak ligga på mattan i vardagsrummet. Mys. Men mitt karma är bra!
 
- MIN MOBIL ÄR TILLBAKA!! Konstigaste någonsin, vi ringde den direkt när jag såg att den inte längre fanns i väskan och då kom jag direkt till mobilsvar men den var fortfarande på som vanligt när jag hämtade den ikväll. Natalie hade lämnat sitt nummer i baren just in case och så ringde de idag, så GLAD! Repor på skärmen och tilltryckt kameralins men va fan, jag har min dumphone igen :D
 
- Förutom det lilla missödet i fredagsnatt så har jag haft en fullkomligt fantastisk helg! JAG VILL INTE BEHÖVA LÄMNA DET HÄR STÄLLET!! På lördag eftermiddag kom vi upp till Brits hus i Martinborough och inte vilket hus som helst. Typ 6 sovrum, största trädgården någonsin, stor swimmingpool och bubbelpool där alla vi 9 tjejer fick plats. Under hela tiden sken solen på oss, vi lyssnade på musik, snackade och skrattade alldeles för mycket och bara njöt av livet. FY VAD JAG ÄR LYCKLIG! 
Efter hämtmat låg alla däckade i soffan och sen tog vi chansen att kolla på den stjärnklara himmeln i mörkret genom att ligga i gräset tills vi skakade av kyla.
Söndagen gick i sommarens fulla tecken med lite för mycket sol, livräddning av getingar, mer musik och skratt och ett och annat dopp i polen och hopp på studsmattan. 
 
Nu trivs jag bra. 
 
 
 
 
 

Mobil stulen

Kategori: Allmänt

Jag hade så jävla kul igår och en av de bästa utekvällarna på riktigt länge, på en fredag dessutom. Hade skitkul förfest hos Brit och hennes värdmamma som alltid fixar världens underbaraste tilltugg (ni kan ju tänka er var alla au pairer samlades haha!) och folk i mängder. En utgång med asbra musik och lagom mycket folk, inte som på lördagar där man knappt kan stå rak och knuffas fram och tillbaka som en liten studsboll.
Det är väl då det ska hända. Tydligen skulle vi inte ha så kul. Någon snodde min mobil runt halv fem snåret och därmed var kvällen slut. Fan asså. Jävla idiot. Det var inte många dagar sedan jag hann tänka tanken av hur lyckligt lottad jag har varit som aldrig har tappat eller fått mobilen snodd. Såklart. Då rasade världen samman lite men med fina vänner så börjar man få lite perspektiv på saker och ting nu. Tack Linn, DU ÄR BÄST! 
Linn ska hjälpa mig idag att spärra numret och få tillbaka det igen och kan förhoppningsvis ge mig en av hennes gamla mobiler, sen börjar jobbet med att ragga nummer igen! 
Så när jag kommer hem igen kan ni väl ha skrivit ihop en lista, eller ännu bättre, ha köpt en iPhone som välkommen hem present, det hade uppskattats. Tack på förhand. 
Nu ska vi försöka göra oss i ordning och köra iväg. Den här dagen kommer gå upp och ner, förhoppningsvis mest upp.

Kattskrälle

Kategori: Allmänt

Det här inlägget skulle egentligen handla om hur jobbig gårdagen var med gnälliga ungar pga av att hon var här, hur kul men konstigt det var att träffa Sara från jobb hemma (som är här och reser i en kompis i två veckor innan Australien väntar igen) och hur mycket jag ser fram emot helgen. 
 
Usch nä, hittade nyss Lola som lekte med en en liten baby råtta inomhus, vad fan gör jag??!?!! Hjärtat bankar i hundratio, jag vill inte döda den, jag vill inte döda den, men va fan, Lola leker ju bara med den, värdelösa katt. Nu verkar den som att den har tagit sig in i en stövel utomhus, funderar på att låta den vara där och sen springa iväg, behöver inte mer på mitt karma just nu :( Jag som skulle ha en skön sista halvtimme i solen innan jag plockar upp pojkarna, mamma och pappa, nu kan ni väl vara här istället huh? 
 
Anyway om vi snabbt ska prata om något annat så väntas det fest för Brit ikväll som fyllde 24 igår och förhoppningsvis en sprakande utgång på det, innan vi imorgon runt lunch åker iväg 9 tjejer till Martinborough (där jag var med familjen för någon vecka sedan) och sover över under natten i Brits hus, ska bli kul kuligare kuligast!! 
 
Säger det igen. 
Värdelösa katt. 

Hemresa

Kategori: Allmänt

Då var vi äntligen klara med reseberättelsen och kan återgå till det normala livet, om nu det är något att hurra för? 
Mer än en månad sen nu som vi reste runt på Sydön, vart tar tiden vägen egentligen? 
 
Nedräkningen har nu börjat, hemresan är bokad... 
Den 7:e maj lämnar jag Wellington, flyger upp till Auckland och vidare till Melbourne. Där runt omkring har jag drygt två oplanerade veckor där jag ska försöka möta upp en tjej från Australien som jag träffade på Fiji och den 16:e eller 17:e åker jag till Sydney där jag möter upp Matilda (som jag kom med på orientationen) och har några finfina dagar. Den 23:e lyfter planet igen mot Dubai där jag har har 3 nätter och den 27:e maj (en måndag) landar jag på dansk mark. 
Imorgon är det alltså exakt två månader kvar i Welly, sjukt!! Inga roliga känslor att behöva lämna, det enda som gör det något okej är att jag lämnar när det verkligen börjar bli vinter här och tar mig hem till svensk sommar istället, inte helt fel. Alltså njuter jag av varje dag här borta nu och skattar mig väldigt lycklig att jag fick möjlighet att komma hit. 
 
Vad har hänt de senaste veckorna då? 
 
Såhär gör man mathandlingen rolig! Märks att man börjar bli kändis här borta haha, i måndags när jag var och storhandlade medan pojkarna var i skolan var det tre stycken från personalen som kom fram och frågade var jag hade pojkarna haha... 
 
Det här är nya kurragömma haha. Vågar inte räkna på hur många gånger det här händer per dag just nu :D
 
Hade stor playdate med Amanda, Cosi, Beatrice och alla barnen en fredag eftermiddag. Vi försökte oss på att göra playdough och våra avatar-händer var nog det bästa..
 
Var på au pair outing där vi red runt i underbart landskap någon timme. Ridturen i Sydamerika slog dock lite högre, inga galna hästar här inte. 
 
Botanic Garden lyste upp med alla sina granna färger en somrig måndag och passade perfekt för playdate.. 
 
Bakade chokladbollar och åt upp hälften av "smeten" under tiden, mums
 
Njöt av livet i Avalon Park på ytterligare en playdate, utan dem hade jag inte överlevt haha
 
Var på "marknadsfestival" i Newtown i söndags och fick Kia att drömma mardrömmar om de här clownerna. 
Innan dess tog jag med Oliver på bio och såg "Wrack it Ralph" (ny disneyfilm, bra faktiskt), något försenad födelsedagspresent sen November, men kul att göra något med bara honom :)
 
Nu blir det att förebereda middag, sticka upp till stan en sväng och sen hämta busungarna!

Bildbomb från The Sevens

Kategori: Allmänt

Har blivit alldeles för mycket berättande till varje bild på sistone tycker jag så nu kör vi enklast möjligast med massa massa bilder bara, så kanske vi till och med kan börja uppdatera om vardagslivet snart igen..?
 
 
 
 
 
 

Sydön, dag 12-13, Delfinsimning och färjan tillbaka

Kategori: Allmänt

Efter att ha missat väckarklockan var det med snabba steg som vi halvsprang till dagens äventyr, nämligen delfinsimning! Våtdräkt på, genomgång av vad som kommer hända, hur man kan locka till sig delfinerna med olika ljud, simning och dyka neråt osv... Sedan var det dags...
 
SÅ GALET HÄFTIGT!! Tre gånger fick vi hoppa i vattnet och även fast det var lite läskigt i början och ovant med det kalla vattnet så var det helt otroligt, simma med vilda delfiner liksom, det händer inte. Alla försökte "sjunga" för att locka till sig delfinerna, ni kan ju tänka er vilka goa skratt guiderna får varje dag haha... 
 
Vi hade turen att få se ca 400-600 delfiner, som ni ser kryllar det av dem. Efter 3 simturer bytade vi snabbt om och fick sedan fina fotomöjligheter från båten. Behöver väl inte säga hur många bilder jag har på vatten, vatten och lite mer vatten... 
 
Ett fåtal gånger lyckades jag dock!! 
 
På eftermiddagen klarnade det upp och vi hade skön slappande dag på stenstranden i solen, där snackar vi sommar och semester. Dagen efter var det dags för hemresa och vi tog färjan tillbaka och njöt av härlig utsikt och yatzy. 
 
De här två veckorna har varit helt fantastiska och jag har fått uppleva så mycket på så kort tid, allt från de mest otroliga landskapen och vyerna jag någonsin har sett, till adrenalinkickar och olika former av äventyr i mängder. Jag har levt livet, njutit av varje dag och skattat mig himla lycklig för att tog steget och valde att komma hit. Jag kunde inte ha önskat för mer. 
 
 

Sydön, dag 10-11, Lake Hayes & Pukaki och Christchurch

Kategori: Allmänt

Med sömndruckna ögon och sorgsna miner vinkade jag och Amanda av Elena en måndagmorgon då det var dags att lämna Queenstown. Staden kanske inte var fullt så imponerande som alla säger men med pengar, en stor portion äventyrslust och fest när man vill så måste jag säga att jag verkligen hade de bästa dagarna! Nu fortsatte vi dock på nya äventyr upp längs östkusten.
 
Spontant så körde vi förbi Lake Hayes ca 20 min utanför Queenstown och möttes av en otrolig spegelbild, där kan man snacka mirror lake! 
 
Wow känsla över det hela
 
Efter några timmars bilkörande körde vi förbi den här sjön, Lake Pukaki, och tvärstannade, hur kunde sjön vara så blå?! Tydligen är det några alger på botten som bara reflekterar vissa färger från solljuset eller nåt sånt och ger sjön den helt otroliga turkosa färgen. Kändes som någon hade hällt i karamell färg eller penslat på ett laget turkost färg på översta ytan, 
 
Lovin' life!! 
 
Efter att ha frågat både den ena och den andra i Cristchurch kom vi äntligen fram till Amandas värd-morföräldrar på kvällen. Från att ha gått från Base hostel i Queenstown som enbart är till för fest, centralt, kaos, inga grejer i köket och sova med 8 personer i samma rum, till att komma till lagad mat, lugn och tyst och varsitt rum, där snackar vi lyx! Sov som en stock hela natten haha. 
Efter sen frukost åkte vi in till centrum och pop up mallet som de har byggt där efter jordbävningen. Coolt faktiskt och något annorlunda, hoppas faktiskt att de behåller det så. Kikade i mysiga butiker och åt god gyros från matstånd :)
 
Ja, den 11 februari 2011 så drabbades Christchurch av en stor jordbävning där 185 människor miste sitt liv. Som en hyllning till varje enskild person har en konstnär målat 185 stolar i alla dess former och material för att hedra varje unik individ. Mäktigt och sorgligt. Än idag, två år senare, ser man fortfarande spår överallt efter jordbävningen. Hus som är raserade, "en mer deprimerad stad" och helt enkelt stad som fortfarande inte har återhämtat sig. 
 
På eftermiddagen körde vi vidare 3 timmar till Kaikoura där vi skulle spendera våra sista dagar och göra sista stora äventyret, men mer om det imorgon. På kvällen möttes vi av den här fantastiska månen, eller eldformade klotet kanske jag ska säga istället? Nya äventyr väntande...