josefineinyazeeland.blogg.se

I den här bloggen får du följa mig, Josefine, på äventyret att vara au pair i Nya Zeeland. Allt från lek med barnen till äventyr, tankar och funderingar. Enjoy!

Dubai

Kategori: Allmänt

Som ni vet åkte jag en dag tidigare till Dubai än vad jag hade väntat mig efter att ha varit virrigare än vanligt haha. Jag har redan fått smeknamnen elefant och upp- och nervänd sköldpadda, kanske en yr höna kan bli nästa smeknamn? Snart har jag ett helt zoo i min kropp, inte illa. Snabb som en vessla, får jag lov att vara det också? Helst inte dum som en åsna. 
Okej, kände att vi kanske tappade Dubai lite där ja. Kan inte ens skylla på lite sömn, skyller på solsting. 
En lång flygning senare, närmare bestämt 14 timmar, med väldigt lite sömn var jag framme i en arabiska staden och kunde efter 1,5 timmes väntan i passkontrollen ta taxi till Eureka Hotel. 
Med taxi (anlände en fredag som klassas som deras helgdag och därför öppnade inte tunnelbanan förrän kl 14) åkte jag till det största shoppingmallet i världen, Dubai Mall. 1200 butiker, sinnes. 
 
Inuti fanns bland annat det här vattenfallet (tycker det ser otroligt häftigt ut med simmarna som dyker nerför väggen), en isrink för barn att åka skridskor på, ett stort "akvarium" för fiskar och även Cheesecake Factory hehe, ni kan ju gissa om Josse var i himmelriket. Hela eftermiddagen spenderas med shopping och alla butiker som vi inte har i Sverige, bland annat en sjukt stor Forever 21, jepp nu kunde jag shoppa loss då jag visste exakt hur många kilo jag hade kvar och kunde kasta handdukar och schampoo! 
 
Precis bredvid finns även det högsta tornet i världen med sina 830 m. Om jag kände mig liten, hyfsat. 
 
Åkte upp i tornet och möttes av den här utsikten, aldrig har väl skyskrapor känts så små! 
 
Lyckades även se den här ljus- och vattenshowen två gånger som gick varje halvtimme på kvällarna, med Dubai Mall bakom mig och Burj Kalifa precis till höger. Så himla fint, helt klart som bäst vid den här tiden när solen höll på att gå ner. 
 
Dagen var kommen när jag skulle börja turista på egen hand med tunnelbana och sedan ta mig till marknaderna och vandra runt, men det gick bra. På både tunnelbana och bussarna för det speciella avdelningar för kvinnor och barn, då märker man verkligen att man är i ett land med helt annan kultur och synsätt. Jag shoppade i alla fall tre sjalar varav två i äkta siden och massa kryddor, bland annat saffran, paprika och vaniljstänger, lite förvirrat och svårt hur mycket man skulle pruta men tyckte jag lyckades bra ändå. 
 
Efter att ha haft ett par lugna timmar på hotellet och njutit av att pool på takterassen var det dags för eftermiddagens/kvällens heläventyr ute i öknen tillsammans med 200 andra. Trots att det var så sent var värmen tryckande (det var ca 40 grader och ingen vind, oavsett var i Dubai jag befann mig) trots en aning blåst. 
 
Vi hann med att få se falken Bolt flyga iväg och inte komma tillbaka, åka med i riktigt rally över sandunerna (tack återigen Carro för tips om åksjuktablett, annars hade jag aldrig klarat det) där bilen ibland var uppe på två hjul och sanden sprutade utmed sidorna, gå ett varv på en kamel, äta arabisk middag, göra Henna-tatuering och show med magdans. Var i samma bil som ett härligt sällskap och fick äntligen prata av mig haha. Så mycket bättre än jag trodde och jag somnade gott på kvällen :)
 
Gav mig sjäv en klapp på axeln efter att ha tagit tunnelbana och buss precis som lokalbefolkningen till Jumeirah moskén, iförd träningsbyxor, skjorta och min nyinköpta sjal runt huvudet inne i moskén där kvinnan berättade så himla intressanta grejer om den muslimska religionen, synen på deras kläder, böner osv. Min syn ändrades helt klart lite där om varför de gör som de gör och mina fördomar trycktes undan lite, mycket intressant. 
 
 
Eftersom det var så varmt ute och i princip omöjligt att befinna sig utomhus en längre stunder tänkte jag att ytterligare shopping (som skulle ha varit fönstershopping) aldrig kan skada och åkte till Mall of Emirates, också ett otroligt stort köpcenter med "bara" 800 butiker. Här inne hittar vi inomhus-skidbacken, det är bara så att man skrattar åt det! 
Hittade dock massa billiga kläder i en butik och kände att VISA-kortet hade använts lite för lite, om det blev gladare efteråt vet jag inte, men det blev jag! Firade med att hitta Cheesecake Factory igen och njuta av en gudomligt god cheesecake och boken Shantaram, som ni för övrigt måste läsa. 
 
Luften gick ur mig lite när jag insåg att jag hade tappat bort mitt dagspass till all kollektivtrafik och därför inte skulle kunna besöka stranden och det 7-stjärniga hotellet som jag hade tänkt. Tog mig åtminstone till Dubai Marina och fick se solnedgången och skyskraporna där ljuset glittrade fint i ljuset. 
Dagen efter var det uppstigning runt 5 för att ta första tunnelbanan till flygplatsen och bege sig hemåt på riktigt. Det inlägget tar vi dock en annan dag, ett sista inlägg innan bloggresan också är slut på riktigt. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: