josefineinyazeeland.blogg.se

I den här bloggen får du följa mig, Josefine, på äventyret att vara au pair i Nya Zeeland. Allt från lek med barnen till äventyr, tankar och funderingar. Enjoy!

Sydney

Kategori: Allmänt

Ibland kan lite sällskap i form av en underbar vän göra under och jag har haft fantastiska dagar i Sydney och bara njutit, skrattat, pratat alldeles för mycket om allt mellan himmel och jord och bara tagit igen all tid som vi inte hann med i slutet i Wellington. Trodde jag och Matilda hade glidit ifrån varandra lite men nu när vi sågs var det precis så bra som det brukar vara, tänk så fina vänner jag har träffat här borta! 
 
Bodde först två nätter själv i ett 32-bädds rum där någon snodde min kudde, yep, härligt härligt. Åtminstone lite mer plats i väskan nu så jag inte längre behöver sitta på den för att stänga den. 
Träffa en tysk tjej på hostelet och vandrade runt kirng Darling Harbour på torsdagen och njöt av solen. 
På fredag morgon mötte jag upp Matilda, checkade in på YHA och ett dyrare men så mycket bättre hostel och började semestern. Pratade non-stop, började planera veckan, handlade och blev en spontant bra utgång på kvällen. 
På lördagen besökte vi marknader och Matilda shoppade loss och på kvällen åkte vi än en gång till Kings Cross för party med några andra. 
På söndagen blev det sightseeing för fullt med Sydney Harbour Bridge, Operahuset och lite fler marknader och jag blev lite mer kär i Sydney och över hur fint det var! 
På måndagen hade vi bokat in en tur till Blue Mountains som ligger ca 2 h från Sydney och efter massa klydd med buss som aldrig kom och hämtade oss och taxi i raketfart till ett annat ställe kom vi med och hade en underbar dag med australiensiska djur, fantastisk utsikt över Blue Mountains och olika transportsätt, bland annat världens brantaste railway (vad nu det hetter på svenska, järnväg va?) som var 52 grader. Åkte tillbaka med färjan och såg hamnen och skyskraporna i kvällsljuset och njöt av kvällen. Köpte med oss massa glass och kollade film.
På tisdagen mötte vi upp med Erik och åke ut till Manly Beach och såg flertalet regnbågar och bara njöt. Mötte upp med en annan kille också på kvällen och åt malaysiskt (?) och spontan rolig utgång. 
Igår och idag har vädret visat sig från sin sämsta sida efter att ha haft strålande sol de andra dagarna och det har inte blivit mycket vettigt gjort, rätt skönt det också i och för sig. 
 
Sånt här händer nog bara mig dock hah. Skulle byta till det förra hostelet för att det var billigare och gick med all packning dit i spöregn. Kommer dit och inser att det är fullbokat och går hela vägen tillbaka till samma hostel som jag och Matilda bodde på. Bokar två nätter och köper internet, men imorse när jag vaknade och började tänka på Dubai inser jag att något inte stämmer. Kan inte flyga ut vid fredag kväll och komma fram tidig fredag morgon när tidsskillnaden bara är 6 timmar. Har såklart tagit fel på dagarna och flyger ut ikväll, vilken jävla tur att jag kollade biljetten en extra gång säger jag bara. Och så bra gick det med att spara pengarna haha... 
Fyndade åtminstone 2 klockor på Paddys Market idag för mina sista 15 dollar och hoppas nu att inga oupptäckta kostnader tillkommer, mer än 2 glassar på Mc Donald's möjligtvis för 30 cent var hehe, 2 kr, det ni!! 
 
Nu hör ni, det var uppdateringen ni fick innan vi ses i Sverige. Äta lite innan jag tar tåget till flygplatsen och sätter mig på planet mot Dubai och hoppas få bra dagar på egen hand, lite läskigt är det allt, men det ska nog gå bra. Och så SES vi på måndag, skräckblandad förtjusning blandat med sorg kan jag säga, men det ska bli så galet kul att träffa er alla igen, Puss och kram kära ni, wooohooo!

Kommentarer

  • Pappa Janne säger:

    Härlig och rolig läsning som alltid. Har varit ett stort nöje att följa dig under hela den underbara vistelse i NZ och Aussie. Kanske en liten rapport från Dubai fullbordar beställelsen. Ska bli härligt att få rå om dig igen !!
    Ses på Cph måndag kl 13:10 !!
    PoK Pappa

    2013-05-24 | 11:04:50

Kommentera inlägget här: